Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Νέο συλλαλητήριο σήμερα στα Φάρσαλα

Με συλλαλητήριο, σήμερα το πρωί, στα Φάρσαλα, συνεχίζονται στη Θεσσαλία οι νέες κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής-αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ξεκίνησαν με τα μεγαλειώδη παλλαϊκά συλλαλητήρια, τα οποία έγιναν, την περασμένη Πέμπτη, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Τρίτη, 4 του Φλεβάρη, πραγματοποιείται συλλαλητήριο αγροτών κι άλλων λαϊκών στρωμάτων στην Αγιά. Το Σάββατο 8 του Φλεβάρη κινητοποίηση γίνεται στον Τύρναβο και στη συνέχεια αναμένεται η πάλη να πάρει πανθεσσαλικό χαρακτήρα, μετά από τις συνεννοήσεις που θα γίνουν ανάμεσα στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων κι άλλων μαζικών φορέων των νομών της περιοχής.

Οι αγρότες παίρνουν την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση κοινών αγώνων όλων των λαϊκών στρωμάτων στην περιοχή, καθώς γνωρίζουν ότι κοινά είναι τα προβλήματα, τα αιτήματα και οι στόχοι όλων όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται.

Ο λαϊκός ξεσηκωμός στη Θεσσαλία δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι λαϊκή αντίδραση στην πολιτική που:

  • Σπρώχνει δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα, τους διώχνει από τα χωριά, στέλνοντάς τους στις πόλεις της ανεργίας ή στα σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας
  • Αυξάνει την ανεργία και την υποαπασχόληση, ευθύνεται για την κατάργηση του 8ωρου, τα χαμηλά μεροκάματα, την τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα»
  • Οδηγεί χιλιάδες μαγαζάτορες, βιοτέχνες και επαγγελματίες στη χρεοκοπία, στο «λουκέτο» και στην προλεταριοποίηση
  • Υποβαθμίζει τη δημόσια Υγεία προς όφελος της κερδοσκοπικής ιδιωτικής, ιδιωτικοποιεί τη δημόσια Παιδεία, δίνει εξευτελιστικές συντάξεις, στερεί την ύπαιθρο από τον πολιτισμό.

Γνωρίζουν οι εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού ότι αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τη Θεσσαλία κι όλη την Ελλάδα. Γι' αυτό και μάχονται στους δρόμους του αγώνα, ελπίζοντας σ' ένα καλύτερο αύριο.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Τα τρακτέρ τους παρέταξαν από την Κυριακή το απόγευμα κατά μήκος της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος της διασταύρωσης για Δορκάδα, αγρότες της Επαρχίας Λαγκαδά μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων των Δήμων Λαχανά, Βερτίσκου και Κρουσσών, ζητώντας την καταβολή των επιδοτήσεων και ενισχύσεων για τα σκληρά σιτηρά και τα αιγοπρόβατα της περιόδου 2001-2002.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα:

  • Προειδοποιεί ότι αν δεν καταβληθούν οι επιδοτήσεις και δεν παρθούν μέτρα στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων θα προχωρήσει από τις 31 του Γενάρη σε αποκλεισμούς των κόμβων της περιοχής
  • Αποφάσισε να συμμετάσχουν μαζικά οι παραγωγοί της Επαρχίας Λαγκαδά στο παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στις 2 του Φλεβάρη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της ΑΓΡΟΤΙΚΑ.

Για τον καλύτερο συντονισμό της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χτες στο χωριό Στίβος του Νομού Θεσσαλονίκης με την παρουσία εκπροσώπων επιτροπών αγώνα, αγροτικών συλλόγων κλπ. Παράλληλα, συνεχίζονται σ' όλη την Κεντρική Μακεδονία περιοδείες των συνδικαλιστών της ΠΑΣΥ, οι οποίοι καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους στο παναγροτικό συλλαλητήριο στις 2 του Φλεβάρη στη ΔΕΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ