Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Τους χρωστάνε επιδοτήσεις δύο χρόνων

Εμπαίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής του Λαγκαδά η κυβέρνηση, καθώς τους οφείλει υπόλοιπο επιδοτήσεων για το 2001 και 2002.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, ζητώντας την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, πολύ περισσότερο που πρόκειται για μία περιοχή ορεινή και φτωχή. Ο υφυπουργός Γεωργίας Ε. Αργύρης στην απάντησή του είπε ότι πρόκειται για καθυστέρηση μέρους της επιδότησης την οποία απέδωσε σε γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν για τη σύνταξη των σχετικών φακέλων. Ανέφερε δε, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΕΕ προκειμένου οι εκπρόθεσμες αυτές επιδοτήσεις να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Α. Τζέκης υπογράμμισε ότι είτε εμπρόθεσμα είτε εκπρόθεσμα το γεγονός είναι ότι στην περιοχή του Λαγκαδά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν να λαμβάνουν επιδοτήσεις των δύο τελευταίων χρόνων. Η κυβέρνηση, τόνισε, πρέπει να βρει τρόπο προκειμένου να καταβάλλονται έγκαιρα οι επιδοτήσεις, αφού η καθυστέρηση ειδικά στη φτωχή αυτή περιοχή του Λαγκαδά έχει σοβαρές συνέπειες στην οικονομική ζωή της περιοχής. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε και σε άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση παρακρατά συνειδητά τις επιδοτήσεις των αγροτών για να προχωράει σε διάφορες αλχημείες που αφορούν το δημόσιο χρέος και τα οικονομικά της χώρας. Οι αγρότες της περιοχής, κατέληξε, δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και ήδη σχεδιάζουν να υποδεχτούν αγωνιστικά τον υπουργό Γεωργίας στην έκθεση «Αγρότικα» στις 2 του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ