Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Νέα προβλήματα στην επέκταση προς Περιστέρι

Ακατάλληλος κρίνεται τώρα ο «μετροπόντικας» για τα υπόλοιπα 800 περίπου μέτρα της σήραγγας προς Περιστέρι
Ακατάλληλος κρίνεται τώρα ο «μετροπόντικας» για τα υπόλοιπα 800 περίπου μέτρα της σήραγγας προς Περιστέρι
Κοντά σε νέα «πανωπροίκια», αλλά και χρονικές καθυστερήσεις βρίσκεται και πάλι η κατασκευή του μετρό της Αθήνας, αυτή τη φορά η επέκτασή του προς το Περιστέρι!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Καναδού ειδικού στις σήραγγες Χουκ, τον οποίο έχει προσκαλέσει η ίδια η «Αττικό Μετρό», για τα υπόλοιπα 800 περίπου μέτρα της σήραγγας (από Π. Τσαλδάρη ως Αγιο Αντώνιο) δε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο «μετροπόντικας», επειδή τα εδάφη είναι πολύ επικίνδυνα. Η διοίκηση της «Αττικό Μετρό», αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ που την εποπτεύει, μετά το πόρισμα αυτό βρίσκονται σε αμηχανία, καθώς οποιαδήποτε λύση και αν ακολουθήσουν (αλλαγή μεθόδου κατασκευής της σήραγγας ή χρησιμοποίηση του «μετροπόντικα», αλλά με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως τσιμεντενέσεις, πασσαλώσεις κ.λπ.) θεωρείται βέβαιο ότι θα κοστίσει και σε χρήμα, αλλά και σε χρόνο, τη στιγμή που ήδη η εργολαβία της επέκτασης αυτής τείνει να σημειώσει ρεκόρ καθυστέρησης.

Από τη στιγμή που τα προβλήματα του εδάφους της περιοχής ήταν γνωστά από τις μελέτες, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι: Για ποιο λόγο επιλέχθηκε η μέθοδος εκσκαφής της σήραγγας με τον «μετροπόντικα» και μάλιστα εξαιτίας του λόγου αυτού είχε αποκλειστεί ο πρώτος μειοδότης, αν και είχε δώσει φθηνότερη προσφορά; Μήπως για να δικαιολογηθεί η αγορά του - ακατάλληλου, όπως αποδεικνύεται - «μετροπόντικα» από τους εργολάβους της αρχικής εργολαβίας έναντι 4,5 δισ. δρχ.;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ