Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υστατο «χαίρε» στη Μαρίκα Σακέττα

Εγινε το Σάββατο το μεσημέρι, 25 Γενάρη, στην εκκλησία των Πεύκων Θεσσαλονίκης, η κηδεία της παλαίμαχης αγωνίστριας Μαρίκας Σακέττα, συζύγου του βετεράνου κομμουνιστή, γνωστού αντιστασιακού και αξιωματικού του στρατού, Βασίλη Σακέττα.

Στεφάνι έστειλε η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, της οποίας αντιπροσωπεία παραβρέθηκε στην κηδεία, καθώς και αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ, της Επιτροπής Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης και πλήθος συγγενών και φίλων που αποχαιρέτησαν τη νεκρή αγωνίστρια, όπως αρμόζει σε ασυμβίβαστους και ακέραιους ανθρώπους που δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι.

Η Μαρίκα Σακέττα γεννήθηκε στην Τυρολόη της Αν. Θράκης το 1916. Εζησε μια πολυτάραχη ζωή, 1ο παγκόσμιο πόλεμο, Μικρασιατική καταστροφή, προσφυγιά, δικτατορία του Μεταξά, 2ο παγκόσμιο πόλεμο, κατοχή, Αντίσταση, μετεμφυλιακούς διωγμούς, χούντα. Μια ζωή γεμάτη κατατρεγμούς και βάσανα για την εξασφάλιση του μεροκάματου και την ενεργό συμπαράσταση στο σύντροφό της που ήταν συνέχεια εκτοπισμένος και φυλακισμένος.

«Ολοι εμείς που είχαμε την τύχη και την τιμή να σε γνωρίσουμε», τόνισε στον επικήδειο η Ξανθούλα Σγούρα, που αποχαιρέτησε τη νεκρή συντρόφισσα από μέρους όλων, «στο πρόσωπό σου ξεχωρίσαμε την ακλόνητη συντρόφισσα, τη στοργική μάνα, την αγωνίστρια, τη δυναμική γυναίκα, "το γρανίτη" που ήξερε να πιάνει τη ζωή απ' τα μαλλιά και να την αρμενίζει μ' οποιονδήποτε καιρό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ