Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν εργαζόμενοι στο χώρο της Δικαιοσύνης με οικονομικά και κλαδικά αιτήματα. Στις 12 και 13 του Φλεβάρη οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας πραγματοποιούν 48ωρη προειδοποιητική απεργία με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει αύριο το προσωπικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) με κύρια αιτήματα την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ και την επίσπευση των διαδικασιών για την τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας του ΔΣΑ.

Ο Σύλλογος Προσωπικού του ΔΣΑ αναφέρει ότι το επίδομα των 176 ευρώ έχει χορηγηθεί από διετίας σε μερίδα δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ. Ωστόσο, η διοίκηση του ΔΣΑ αρνείται τη χορήγηση του επιδόματος, επικαλούμενη προβλήματα με τον προϋπολογισμό και τη μη υποχρεωτικότητα καταβολής του επιδόματος, αν και αρκετοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν υπέρ της καταβολής του.

Στο μεταξύ και οι υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία στις 27 του Γενάρη, διεκδικώντας ένα επίδομα 63.000 δραχμών, το οποίο λαμβάνουν όλοι οι άλλοι δικαστικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων όλης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ