Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελευταίες προθεσμίες για το Κτηματολόγιο

Με φόντο την πρόσφατη εξαγγελία του ΥΠΕΧΩΔΕ για την παραχώρηση στους καταπατητές όλων των εντός σχεδίου εκτάσεων του δημοσίου που διακατέχουν παράνομα και με την οποία κινδυνεύουν να εξαφανιστούν δάση «από το χάρτη» και να χαθεί δημόσια περιουσία, η Εθνικό Κτηματολόγιο ΑΕ ανακοίνωσε ότι από τις 30 του Γενάρη αρχίζει η Β' Ανάρτηση προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων και των τελευταίων εκτάσεων που είχαν ενταχθεί στα πιλοτικά προγράμματα κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής περιοχές:

  • Νομός Καστοριάς: Δήμος Καστοριάς, Δήμος Αγίας Τριάδας (Δημοτικό Διαμέρισμα Λεύκης), Δήμος Αλιάκμονα (Δ.Δ. Μεσοποταμίας, Δήμος Μακεδνών (Δ.Δ. Δισπηλίου και Μαυροχωρίου), Δήμος Ορέστιδος (Δ.Δ. Αργους Ορεστικού).
  • Νομός Κέρκυρας: Δήμος Κερκυραίων, Δήμος Φαιάκων (Δ.Δ. Κάτω Κορακιανάς).
  • Νομός Κυκλάδων: Δήμος Μήλου.
  • Νομός Λευκάδος: Δήμος Ελλομένου (Δ.Δ. Νυδριού).
  • Νομός Φλώρινας: Δήμος Πρεσπών (Δ.Δ. Αγίου Αχιλλείου, Αντάρτικου και Λαιμού).
  • Νομός Χίου: Δήμος Χίου.

Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και Πίνακες θα παραμείνουν αναρτημένα στα γραφεία Κτηματογράφησης και τοπικά Δημοτικά Καταστήματα των περιοχών αυτών για δύο μήνες. Μέσα στο διάστημα αυτό οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις για λάθη που έχουν γίνει, οι οποίες θα εξεταστούν από Δευτεροβάθμια Επιτροπή μέχρι περίπου τις 30 Μάη. Μέχρι τις 30 Μάη θα μπορούν να υποβάλουν δήλωση ιδιοκτησίας για ακίνητα των περιοχών αυτών και οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ως τώρα υποβάλει. Σε διαφορετική περίπτωση για να κατοχυρώσουν την περιουσία τους θα πρέπει εντός πενταετίας να προσφύγουν στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ