Τετάρτη 29 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλες καταστροφές σε Στερεά - Εύβοια

Η δυνατή, αλλά συνηθισμένη, βροχή του προηγούμενου Σαββατοκύριακου που έπληξε τη Στερεά - Εύβοια, προξένησε ζημίες όχι τόσο από πλημμύρες σπιτιών (περιοχή Λιβαδειάς), όσο σε καλλιεργούμενες εκτάσεις σιτηρών και βαμβακοκαλλιέργειας (όσα δεν είχαν περάσει δεύτερο χέρι).

Ετσι, στη Φθιώτιδα, στην περιοχή της Λαμίας και στο χωριό Κόμμα, από την υπερχείλιση του Σπερχειού ποταμού πλημμύρισαν καλλιέργειες κηπευτικών σε μεγάλες ποσότητες που καταστράφηκαν και στο χωριό Φρατζή, σιτηρά.

Στο Δήμο Θεσσαλιώτιδας, στα βόρεια του νομού, με πιο έντονη βροχόπτωση του διημέρου, «πνίγηκαν» 7.000 στρέμματα σιτηρών και βαμβακοκαλλιέργειας.

Βέβαια, η υπερχείλιση του Σπερχειού δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες, όπως και την Περιφέρεια Στερεάς, καθώς και πολλές διοικήσεις της Νομαρχίας Φθιώτιδας, που έχουν εξαγγείλει έργα -σχέδια επί χάρτου- χωρίς να τα υλοποιούν, με αποτέλεσμα σε κάθε νεροποντή οι «παρασπέρχειες» εκτάσεις να πλημμυρίζουν.

Στην Εύβοια, η μπόρα πέρασε χωρίς να προξενήσει ζημιές, ενέτεινε, όμως, τα κατολισθητικά φαινόμενα (από διάβρωση εδάφους) στα Ήλια (Αιδηψός) όπου έχει αποκλειστεί ο δρόμος Χαλκίδας - Αιδηψού και ο δρόμος προς το χωριό Βουτάς στη Βόρεια Εύβοια.

Επίσης, χτες, αποκαταστάθηκε πλήρως η θαλάσσια συγκοινωνία από Εύβοια προς Αττική και Φθιώτιδα, που είχε διακοπεί επί διήμερο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, παρέμεινε, όμως και χτες κλειστή η γραμμή Αγ. Κωνσταντίνου Φθιώτιδας - Βόρειες Σποράδες για τρίτη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ