Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Πάρτε πέντε...

Αλλα... πέντε ψευτόμετρα ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Γεωργίας, για να «κουκουλώσει» ένα βασικό άλυτο πρόβλημα, που είναι η άμεση καταβολή και δίκαιη πληρωμή αποζημιώσεων για τις ζημιές στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Μετά από σύσκεψη που έγινε χτες στο υπουργείο Γεωργίας υπό τον Γ. Δρυ, στην οποία συμμετείχαν και οι διοικητές της ΑΤΕ και του ΕΛΓΑ, βγήκε άλλη μια ανακοίνωση επικοινωνιακής εξαπάτησης των αγροτοκτηνοτρόφων. Αφού αναφέρθηκε για λόγους παρηγοριάς... ότι σε άλλες χώρες οι αποζημιώσεις καθυστερούν περισσότερο, γνωστοποιήθηκε ότι ο υπουργός Γεωργίας έδωσε τις εξής εντολές: Να λαμβάνονται υπόψη οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, να γίνεται προκαθορισμός τιμών αποζημίωσης, να καταγράφονται τα πορίσματα ζημιών σε υπολογιστές παλάμης... να ξεκινήσουν σεμινάρια στους εκτιμητές και να κατατίθενται τα ποσά στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό όμως που φαίνεται είναι ότι οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι θα εξακολουθούν να ψάχνουν τις άδειες παλάμες τους...

Πάντως, είναι απορίας άξιον γιατί στη χτεσινή ανακοίνωση δε συμπεριλήφθησαν και οι πρόσφατες εξαγγελίες Χριστοδουλάκη, ότι οι αγρότες θα μπορούν να δανείζονται από την ΑΤΕ έναντι των αποζημιώσεών τους. Δηλαδή, να πληρώνουν και τόκους αν θέλουν γρήγορα τα χρήματα που δικαιούνται από τις όποιες αποζημιώσεις, για να βγουν τελικά διπλά χαμένοι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ