Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Στη Βουλή το θέμα της απεργίας στην ΑΓΕΤ

Το θέμα της πολυήμερης απεργίας των οδηγών ειδικών φορτηγών που μεταφέρουν τσιμέντο, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να καταγγείλει αδικαιολόγητα τη σύμβαση δύο ιδιοκτητών φορτηγών φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Ερώτηση των βουλευτών Νίκου Γκατζή, Σπύρου Στριφτάρη και Τάκη Τσιόγκα, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο.

Η Ερώτηση αναφέρει: «Στο εργοστάσιο "ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ", στην Εύβοια, οι ιδιοκτήτες οδηγοί ειδικών φορτηγών που μεταφέρουν μπετόν βρίσκονται εδώ και 50 μέρες σε απεργιακές κινητοποιήσεις, γιατί η διοίκηση της εταιρίας κατήγγειλε αδικαιολόγητα - σύμφωνα με τους οδηγούς - τη σύμβαση δύο ιδιοκτητών - οδηγών. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας αυτής της απεργίας, το εργοστάσιο, στο οποίο απασχολούνται 650 εργαζόμενοι, βρίσκεται σε υπολειτουργία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να ανακαλέσει η διοίκηση της "ΑΓΕΤ Ηρακλής" ("Ηρακλής Μεταφορική") τις καταγγελίες συμβάσεων των αυτοκινητιστών και να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι των αυτοκινητιστών;
  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο της "ΑΓΕΤ Ηρακλής ΙΙΙ" (πρώην "Τσιμέντα Χαλκίδας"), που εξαιτίας της απεργίας των σιλοφόρων υπολειτουργεί;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ