Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Απόφαση για αγωνιστική δράση

Μόνος δρόμος απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τόσο οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, όσο και οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί παρά να είναι αυτός του αγώνα. Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν οι φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου, τοπικές ομοσπονδίες ΕΒΕ, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια και οργανώσεις συνταξιούχων, που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ιωαννίνων.

Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπογραμμίζεται η ανάγκη όλοι οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, σε συνεργασία και κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους να διαμορφώσουν ένα πανίσχυρο κοινωνικό μέτωπο απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ και μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό προϋποθέτει τα αιτήματα και οι αγώνες να συγκρούονται με το σύνολο της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, με στόχο την ανατροπή της και την επιβολή μιας άλλης φιλολαϊκής, που θα βάλει φραγμούς στην ασύδοτη δράση των πολυεθνικών, των μεγαλοεπιχειρήσεων, θα εφαρμόσει μέσα από έναν κεντρικό σχεδιασμό περιφερειακές, κλαδικές πολιτικές, θα στηρίξει τη μαζική συνεταιριστικοποίηση των μικρών επιχειρήσεων, θα ενισχύσει τα λαϊκά εισοδήματα.

Η σύσκεψη κατέληξε ομόφωνα στην οργάνωση νέου κύκλου κινητοποιήσεων με παραπέρα κλιμάκωση, ώστε να έχουν αποτελέσματα και προοπτική και καλεί τα ΔΣ των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση πανελλαδικής κινητοποίησης τέλη Μάρτη.

Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη διαπίστωσαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων, καθώς και των συνταξιούχων της περιοχής και τα άλλα λαϊκά στρώματα δέχονται πολύπλευρα χτυπήματα από την κυβερνητική πολιτική τόσο σε θέματα φορολογίας όσο και στην κοινωνική ασφάλιση, στο θέμα της λειτουργίας των πολυκαταστημάτων, με το παρεμπόριο, την παραοικονομία κλπ. Οι μικρές επιχειρήσεις στης περιοχής, αυτοαπασχολούμενοι και οικογενειακού χαρακτήρα επιχειρήσεις περιθωριοποιούνται, ο τζίρος μειώνεται και κατά εκατοντάδες οδηγούνται στο κλείσιμο. Μόνοι κερδισμένοι, σημειώνεται στο ψήφισμα, είναι λίγες μεγάλες επιχειρήσεις και πολυεθνικές αλυσίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ