Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Μνημόνιο για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη προχώρησαν χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος, και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Β. Τσερκόβσκι, ο οποίος επισκέφτηκε τη χώρα μας. Πέραν της υπογραφής του μνημονίου για το συγκεκριμένο έργο, το οποίο (μνημόνιο) θα αποσταλεί και στη ρωσική κυβέρνηση, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα.

Με δηλώσεις τους χαρακτήρισαν επιβεβλημένη την κατασκευή του αγωγού από τεχνικής πλευράς, διαπιστώνοντας τις τεχνικές αδυναμίες που υπάρχουν στη διέλευση πετρελαίου με πλοία μέσω Βοσπόρου. Συμφώνησαν επίσης και στο ότι το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει τόσο στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, αλλά και ανταποκρίνεται στην υλοποίηση της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ενέργειας σε περιφερειακό επίπεδο και επισήμαναν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του αγωγού.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι, κατά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Ι. Γιουσούφοφ, που έγινε την περασμένη βδομάδα, δεν υπογράφτηκε αντίστοιχο μνημόνιο, κάτι που ερμηνεύεται ως κωλυσιεργία ή ακόμα και απροθυμία της Ρωσίας να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ