Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Προβλήματα από την κακοκαιρία

Προβλήματα με την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών εντοπίζονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σε Ηπειρο και Κέρκυρα.

Στο νομό Ιωαννίνων, σύμφωνα με στοιχεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά το τριήμερο οι κατολισθήσεις, οι πλημμύρες και οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο υπάρχουν χιόνια, ενώ στο επαρχιακό πεδινό και ημιορεινό δίκτυο υπάρχουν αρκετές κατολισθήσεις. Από Κόνιτσα προς Κοζάνη τα οχήματα κινούνται μόνο με αλυσίδες. Το ίδιο και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων προς Τρίκαλα. Πλημμύρες σημειώθηκαν στην περιοχή των Μηλιωτάδων και της Μπαλντούμας από το Βάρδα και από τον Αραχθο στην περιοχή του Λούρου, Κουκλέσι.

Στο νομό της Πρέβεζας πλημμύρες για άλλη μια φορά σημειώθηκαν στο Δήμο Φαναρίου, ενώ στο Δήμο Φιλιππιάδας στη θέση Κερασώνα έσπασαν τα αναχώματα του ποταμού Λούρου και προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στα ιχθυοτροφεία πέστροφας. Τα νερά του ποταμού παρέσυραν 60 τόνους ψαριών.

Χιόνια έχουν πέσει και στο νομό της Αρτας σε όλο τον ορεινό όγκο και 6 σχολεία δε λειτούργησαν χτες. Επίσης, προβλήματα δημιουργήθηκαν σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι στην Κέρκυρα, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκάλεσαν 82 βλάβες στην ηλεκτροδότηση από πτώσεις δέντρων στις περιοχές Λευκίμμης, Αυλιώτων, Πόταμου, Πέλεκας, Αχιλλείου, Τρικλίνου, Δάφνης, Αγ. Ματθαίου, Βαρυπατάδων, Παλαιοκαστρίτσας, Κουλούρας και Κάτω Καρακιάνας. Η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του νομαρχιακού οδικού δικτύου σε όλο το νησί ήταν επικίνδυνη, καθώς κορμοί δέντρων είχαν πέσει στο οδόστρωμα.

Επίσης, στη Λευκάδα σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ