Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τα ΚΕΠ δεν πρέπει να επιβαρύνουν τους δημότες

Οταν μεσούσης της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εγκαινίαζε στη Νίκαια το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) άνοιγε ταυτόχρονα το δρόμο για μια προς τα κάτω συγκέντρωση των υπηρεσιών που υποχρεούται το κράτος να προσφέρει στον πολίτη, με προοπτική το κόστος να επωμιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Που σημαίνει ότι τελικά ο πολίτης για μία ακόμα φορά θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάρει υπηρεσίες που μέχρι σήμερα του παρέχονται δωρεάν. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται ο δρόμος, ώστε ο πολίτης να πειστεί πως είναι καλύτερα να πληρώσει κάτι συμβολικά, προκειμένου να εξυπηρετηθεί γρηγορότερα.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ καθημερινά μεγαλώνουν. Το θέμα που υπάρχει είναι ποιος χρηματοδοτεί τη λειτουργία τους και τι είδους σχέσεις εργασίας έχει το προσωπικό που απασχολείται σ' αυτά. Τα ΚΕΠ ξεκίνησαν με πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που χειρίζεται το υπουργείο Εσωτερικών. Το προσωπικό είναι μεικτό. Δηλαδή και μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι και συμβασιούχοι. Πρώτο λοιπόν ερώτημα ποιος θα πληρώσει τους επί συμβάσει υπαλλήλους όταν λήξει η σύμβασή τους; Γιατί, ναι μεν η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι φανερή, να μειώσει την εμφανιζόμενη ανεργία με τέτοιου είδους εργασιακές σχέσεις, αλλά στο τέλος οι δήμοι θα κληθούν να υποστούν το κόστος συνέχισης της λειτουργίας των ΚΕΠ.

Στο ΚΕΠ Νίκαιας απασχολούνται τρεις μόνιμοι και έξι συμβασιούχοι, εκ των οποίων οι τέσσερις πληρώνονται από το υπουργείο Εσωτερικών με σύμβαση 18 μηνών και οι δύο από το δήμο με σύμβαση 12 μηνών. «Εμείς φυσικά και θέλουμε να εξυπηρετείται ο πολίτης, αλλά ταυτόχρονα ζητάμε τα ΚΕΠ να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό που θα προσληφθεί με διαφανείς διαδικασίες», δηλώνει στο «Ρ» ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα στο δήμο με τους συμβασιούχους υπαλλήλους είναι τεράστιο, δεδομένου ότι έχουν να πληρωθούν από το Σεπτέμβρη. Σχολιάζοντας γενικότερα την προσφορά των ΚΕΠ, υπογραμμίζει πως πρέπει από τη μία να εφοδιαστούν με όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό μηχανισμό, ταυτόχρονα όμως να μην μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες του κράτους σε αυτά, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι οι ουρές, για παράδειγμα να φύγουν από τις Εφορίες και να πάνε στα ΚΕΠ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λήγουν συμβάσεις στην καθαριότητα των δήμων (2015-12-08 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για τους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας (2011-09-07 00:00:00.0)
Στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι του Δήμου (2011-01-13 00:00:00.0)
Να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων (2010-11-25 00:00:00.0)
«Στον αέρα» οι συμβασιούχοι των ΚΕΠ (2010-03-03 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά (2007-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ