Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θα αλλάξει ο κυβερνητικός «χαβάς»;

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Γεωργίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχετικά με το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η κυβερνητική πολιτική την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ», κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης.

Συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική που οδηγεί σε διάλυση το συνεταιριστικό κίνημα. Αυτήν την πολιτική ακολούθησε και στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ", που μέσα από τα προγράμματα εξυγίανσης, κατ' απαίτηση της ΑΤΕ, την οδήγησε στην απαξίωση και ουσιαστικά στη διάλυση. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής δέχονται τόσο οι αγρότες που είναι έρμαια στα χέρια των μεταποιητών βιομηχάνων, αλλά και οι εργαζόμενοι που μένουν απλήρωτοι, περιορίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα και κυρίως οδηγούνται σε ανεργία μέσω των απολύσεων που προβλέπουν τα προγράμματα εξυγίανσης. Πρόσφατα απολύθηκαν άλλοι τρεις εργαζόμενοι, δημιουργώντας κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς Γεωργίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων:

  • Θα ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των τριών εργαζομένων: Φλώρου Νικόλαου, Λύκου Κωνσταντίνου και Σινάκου Ιωάννη;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να αλλάξει την καταστροφική της πολιτική για τις Ενώσεις και να προχωρήσει στην ουσιαστική στήριξη και ανάπτυξη της ΕΑΣΘ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ»;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ