Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποχή των νοσοκομειακών γιατρών

Την αποχή από τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και από κάθε άλλη προγραμματισμένη δουλιά από τη Δευτέρα 24/4, αποφάσισαν με γενική τους συνέλευση οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Οπως σημειώνουν στην απόφασή τους, η κινητοποίηση αυτή θα είναι αόριστης διάρκειας μέχρι να γίνουν δεκτά τα χρονίζοντα αιτήματά τους. Στο χρονικό αυτό διάστημα τα Νοσοκομεία της πόλης, κυκλικά, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας των οποίων η διάρκεια και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κρίνει ότι το καθαρό εισόδημα των γιατρών του ΕΣΥ είναι απαράδεκτα χαμηλό. Στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών περιλαμβάνονται:

Διπλασιασμός των δαπανών για τη δημόσια υγεία, νέο ειδικό μισθολόγιο, κατοχύρωση της 5ήμερης εργασίας ανά βδομάδα, κάλυψη των δαπανών για τις εφημερίες κλπ.

  • Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση κινούμενη στο επικονωνιακό πεδίο έστειλε χτες στη Θεσσαλονίκη τον υφυπουργό Υγείας Εκτ. Νασιώκα για να μιλήσει για λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ