Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θίγουν τους επαγγελματοβιοτέχνες

Την αντίθεση στα σχέδια που προωθούνται για το ασφαλιστικό, καθώς και την κατάσταση στον Οργανισμό Ασφάλισης των Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ Ι. Ρουσανίδης. Οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις δε θίγουν μόνο τους εργαζόμενους αλλά και εμάς τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ. Ο ομιλητής είπε ότι μετά την ψήφιση του νόμου για τη δημιουργία του ΟΑΕΕ προωθούνται μια σειρά «μικρές αλλαγές» που τις ονομάζουν «τεχνικές», οι οποίες όμως στην πράξη είναι βαθύτατα πολιτικές και οδηγούν στην περικοπή δικαιωμάτων.

Τέτοιες αλλαγές είναι: Η αύξηση των εισφορών, η μείωση των παροχών και του υπολογισμού των συντάξεων η μείωση των οφειλών του κράτους προς τον ΟΑΕΕ. Πίσω από όλον αυτό το «θρήνο» για τα προβλήματα του ασφαλιστικού, οι κυβερνήσεις, επιτυγχάνουν ανακατανομή σε βάρος των ασφαλισμένων και διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ κατήγγειλε γιατί στη διοίκηση του νέου επικουρικού Ταμείου του ΙΚΑ δε μετέχει μέλος της Οργάνωσης.

Προκλητικός αποκλεισμός

Με προκλητικό τρόπο οι διοργανωτές δεν επέτρεψαν να ακουστούν στη διημερίδα οι απόψεις του Θ. Κακκαβά, μέλους της διοίκησης του ΙΚΑ, ως εκπρόσωπου των εργαζομένων και στελέχους του ΠΑΜΕ. Λίγο πριν όμως είχε προηγηθεί στο βήμα, για μισή τουλάχιστον ώρα, ο κ. Γερμίδης εκπρόσωπος εταιρίας, ο οποίος και παρουσίασε στους συνέδρους αναλυτικά τον τρόπο που οι εταιρίες διαχείρισης επαγγελματικών ταμείων θα βάλουν στο χέρι τα χρήματα των εργαζομένων και τα αποθεματικά των ταμείων.

Ο αποκλεισμός αυτός έγινε αν και είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι το μέλος της διοίκησης του ΙΚΑ θα είχε ικανοποιητικό χρόνο να παρουσιάσει τις θέσεις των εργαζομένων στη διημερίδα. Αυτή είναι η δημοκρατία τους όμως. Ενώ δίνουν απεριόριστο χρόνο στους ανθρώπους της ιδιωτικοποίησης την ίδια ώρα αποκλείουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων. Να τη χαίρονται αυτή τη δημοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ