Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΙΓΙΝΑ
24ωρος αποκλεισμός του λιμανιού

«Λουκέτο» σε όλα τα λιμάνια τους βάζουν από σήμερα τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες οι Αιγινήτες, δίνοντας τη δική τους απάντηση στη ραγδαία υποβάθμιση της συγκοινωνίας τους με το λιμάνι του Πειραιά. Οι ακτοπλόοι εφοπλιστές ασύδοτοι πλέον, με το δικαίωμα που τους δίνει το εκτρωματικό νέο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ακτοπλοΐα, έχουν κάνει δύσκολη τη ζωή των νησιωτών, επιβάλλοντας αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια και περικόπτοντας τα δρομολόγια. Ο 24ωρος αποκλεισμός του λιμανιού είναι απόφαση λαϊκής συνέλευσης των Αιγινητών.

Οι Αιγινήτες δεν αποτελούν εξαίρεση. Πριν τους κατοίκους της Αίγινας στο πόδι ήταν οι κάτοικοι της Λήμνου, της Θάσου, της Πάτμου και άλλων νησιών. Από τη 1η Νοέμβρη, οπότε και τέθηκε σε ισχύ ο διαλυτικός κοινοτικός κανονισμός 3577/92 για την άρση του καμποτάζ μέσω του νόμου 2932/2001 περί «απελευθέρωσης» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, οι εφοπλιστές κυριολεκτικά κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση, επικαλούμενη ακριβώς το νομοθετικό της εξάμβλωμα, προσπαθεί να βγάλει από τη μέση ακόμα και αυτή την άρση του απαγορευτικού που έχει θεσμοθετηθεί με Προεδρικό Διάταγμα και ισχύει για τα επιβατηγά πλοία όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες! Ηδη με μία τροποποίηση αυτού του ΠΔ το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» της ΑΝΕΚ έχει μετονομαστεί δύο φορές μέχρι τώρα ως... φορτηγό - οχηματαγωγό, δηλαδή το πλήρωμα και οι επιβάτες εμπορεύματα και έχει αποπλεύσει με 10 μποφόρ!

Τα όσα συμβαίνουν στην ακτοπλοΐα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες τα χαρακτήρισε «αναβάθμιση των υπηρεσιών» και την κινητοποίηση στην Αίγινα «αναιτιολόγητη». Εφτασε δε στο σημείο να ομολογήσει κυνικά για την περικοπή των δρομολογίων, με αποτέλεσμα το νησί από τις 7.10 το απόγευμα να απομονώνεται, ότι: «Το τελευταίο δρομολόγιο έχει πληρότητα 10%. Και δε σκοπεύει το ΥΕΝ να πιέσει κανέναν ή να δημιουργήσει άγονη γραμμή για το βράδυ»! Αυτό όταν οι Αιγινήτες από την 1η Νοέμβρη χρυσοπληρώνουν το εισιτήριο, το οποίο αυξήθηκε κατά 40% και μέσα σε ένα βράδυ τα 3,5 ευρώ που πλήρωναν έγιναν 5,20!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ