Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους μετατρέπουν σε ρουφιάνους

Ενα βαρέλι δίχως πάτο αποκαλύπτεται, τελικά, πως είναι ο «αντιτρομοκρατικός αγώνας», στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ και συμπαρατάσσονται οι υπόλοιπες χώρες της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής συμμαχίας. Απειρες οι πλευρές και οι λεπτομέρειές του και όλες οδηγούν στην περισσότερη αστυνόμευση, το πολύ μεγαλύτερο «φακέλωμα», τη δραστική περικοπή των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, εκτός του πολέμου, βέβαια.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με προχτεσινές δηλώσεις της αρμόδιας για τις μεταφορές επιτρόπου της ΕΕ, Λογιόλα ντε Παλάθιο, οι Ευρωπαίοι ταξιδιωτικοί πράκτορες πρέπει να παραδίδουν απ' ευθείας στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ όλα τα στοιχεία των επιβατών, στους οποίους εκδίδουν εισιτήρια. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Αριθμός πτήσης, ημερομηνία και ώρα άφιξης - αναχώρησης κλπ., ακόμη και σειρά προσωπικών δεδομένων, όπως τηλέφωνο, διεύθυνση, αριθμός πιστωτικής κάρτας, μέχρι και η τυχόν ύπαρξη προσωπικών επιλογών γαστριμαργικού χαρακτήρα, είτε όποιων άλλων αναγκών του ταξιδιώτη.

Και πέρα από το ολοφάνερο γεγονός πως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μετατρέπονται ουσιαστικά σε «ρουφιάνοι» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, μπαίνει το μεγάλο ζήτημα της τεράστιας επιχείρησης «φακελώματος», στην οποία συμμετέχει και η ΕΕ (Κομισιόν, Προεδρία, κυβερνήσεις χωρών - μελών), χωρίς κανείς να τους έχει δώσει την άδεια για κάτι τέτοιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ