Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12 ΜΜ
Διεκδικούμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ για όλο το λαό

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μάρτη η Σύνοδος Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στην Αθήνα - Και την Παρασκευή, 28 Φλεβάρη, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από το Προπύλαια

Στις 1-2 Μάρτη πραγματοποιείται στη χώρα μας η Σύνοδος των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στο πλαίσιο της Προεδρίας, που ασκεί αυτό το εξάμηνο η ελληνική κυβέρνηση. Η ατζέντα αυτής της Προεδρίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της προώθησης αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο της Ευρώπης, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Οι κατευθυντήριες γραμμές έχουν προδιαγραφεί ήδη από τη Σύνοδο της Λισαβόνας το καλοκαίρι του 2000 και συμβαδίζουν με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που ήδη υλοποιούνται και αφορούν στους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης και της χειροτέρευσης όλων των τομέων αναπαραγωγής της.

Στο σημερινό «Ριζοσπάστη», θα βρείτε ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις για την Παιδεία, σε μια περίοδο, μάλιστα, που εντείνονται οι προετοιμασίες για την αγωνιστική υποδοχή των υπουργών Παιδείας, με τα συλλαλητήρια την Παρασκευή και το Σάββατο.


ΣΕΛ.  12  -  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ