Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η επιχείρηση τηλεοπτική χειραγώγηση

Οπως όλοι θυμόμαστε, ο πόλεμος του Κόλπου το 1991 μεταδόθηκε τηλεοπτικά, αποκλειστικά και μόνον, από το CNN. Δισεκατομμύρια άνθρωποι, απανταχού στον πλανήτη, είχαν την... ευκαιρία, να βλέπουν από τις τηλεοπτικές τους συσκευές τους βομβαρδισμούς ενάντια στη Βαγδάτη και τις εικόνες του πολέμου γενικότερα, κατάλληλα φιλτραρισμένες, λες και ήταν ένα ακόμη τηλεοπτικό σόου. Τούτη τη φορά, όμως, δε θα είναι μόνο το CNN.

Μπροστά στο νέο πόλεμο, λοιπόν, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ετοιμάζεται για μια ανάλογη επιχείρηση τηλεοπτικού εξωραϊσμού των πολεμικών επιχειρήσεων και παγκόσμιας χειραγώγησης των συνειδήσεων, πολύ μεγαλύτερης έκτασης απ' αυτή του 1991. Σύμφωνα, με τα σχετικά σχέδια, εκατοντάδες δημοσιογράφοι και μέλη συνεργείων ΜΜΕ, αμερικανικών και άλλων χωρών, θα «ενσωματωθούν» σε στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες θα τους συνοδεύουν οπουδήποτε πηγαίνουν. Εκτός αυτού, το Αμερικανικό Πεντάγωνο έχει επεξεργαστεί ήδη πλαίσιο κανόνων, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα οι δημοσιογράφοι.

Οι... πληροφορίες που φέρουν τον Τζέιμι Σι, τον ανεκδιήγητο εκείνο εκπρόσωπο Τύπου του ΝΑΤΟ στον πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, να ηγείται όλης της επιχείρησης ελέγχονται ως ανακριβείς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ