Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιορίζεται ουσιαστικά η δημοσιότητα

Δήλωση του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης των κατηγορούμενων για τη «17 Ν», ο Μάκης Μαΐλης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε:

«Τα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης των κατηγορουμένων για τη "17 Ν", δικαίως συναντούν πολύμορφες αντιδράσεις. Οι λόγοι που επικαλούνται οι κυβερνητικοί αρμόδιοι και ιδιαίτερα η ανάγκη μετατροπής της δίκης σε "τηλεοπτικό σόου", αφ' ενός έρχονται σε αντίθεση με τη σχετική κυβερνητική πολιτική και πρακτική ανοχής και καλλιέργειας της τηλεοπτικής ασυδοσίας - κυρίως των ιδιωτικών καναλιών - και αφ' ετέρου οδηγούν στον ουσιαστικό περιορισμό της δημοσιότητας της δίκης.

Η κυβέρνηση έχει χρέος να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες ουσιαστικής δημοσιότητας, καθώς και κάθε διευκόλυνση στους δημοσιογράφους. Σε ό,τι αφορά στην τηλεοπτική κάλυψη της υπόθεσης, αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί με ευθύνη της κρατικής τηλεόρασης, τη συνεχή τηλεοπτική κάλυψη των διαδικασιών με μία ή δύο σταθερές κάμερες και το σχετικό εφοδιασμό με εικόνα όλων των τηλεοπτικών σταθμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ