Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

«Μετά τη διυπουργική συνεδρίαση (σ.σ. που έγινε προχτές) και τις δηλώσεις Σημίτη διαφαίνεται πως δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά στην κυβερνητική πολιτική στο θέμα της αντιμετώπισης του σοβαρού φαινομένου των ναρκωτικών», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, σε χτεσινή ανακοίνωσή του.

«Ουσιαστικά, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περιορίστηκαν στην αποτίμηση της πορείας υλοποίησης της πολιτικής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Μια πολιτική που εντάσσεται στις γενικές στρατηγικές επιλογές της ΕΕ, με κύριο άξονα την επέκταση των προγραμμάτων υποκατάστασης. Κύριος φορέας υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χωρίς να αποκλείεται η ανάληψη ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν συνέχεια της πολιτικής διαχείρισης του φαινομένου, ενώ επιχειρείται για πολλοστή φορά η ιατρικοποίηση του φαινομένου και ο χαρακτηρισμός του χρήστη ως "ασθενούς", ώστε να δικαιολογηθεί η εμπλοκή του ΕΣΥ και η επέκταση των προγραμμάτων συντήρησης - "υποκατάστασης"».

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι σταθερά προσανατολισμένη στο μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια στην προωθούμενη και εντέχνως καλλιεργούμενη ναρκοκουλτούρα. Γι' αυτό καταγγέλλουμε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του ίδιου του φαινομένου, τα ίδια δηλαδή αίτια που παράγουν, αναπαράγουν και οξύνουν το πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα χρονική φάση που οξύνονται τα αδιέξοδα των νέων ανθρώπων, οξύνεται και το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών. Παλεύουμε και απαιτούμε τη λήψη μέτρων στο σοβαρότατο ζήτημα της πρόληψης, γιατί πρόληψη για μας δε σημαίνει μόνο ενημέρωση, αλλά εξασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών προϋποθέσεων, ώστε ο κάθε νέος άνθρωπος να διαμορφώνει αισιόδοξη και αγωνιστική προσωπικότητα, στοχεύοντας στη μείωση της ζήτησης. Παλεύουμε ώστε κάθε εξαρτημένος νέος να έχει τη δυνατότητα να απεξαρτηθεί μέσα από τα στεγνά προγράμματα, αλλά και να μπορεί μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας του να επανενταχθεί στην κοινωνία».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Αντιτασσόμαστε στην ασκούμενη πολιτική γιατί θέλει τους εξαρτημένους νέους στο περιθώριο μέσα από τα προγράμματα υποκατάστασης, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από τις αιτίες που δημιουργούν το φαινόμενο, ιατρικοποιώντας το. Κάθε κοινωνικό φαινόμενο - ανεργία, ναρκωτικά, αλκοολισμός - αντιμετωπίζεται στο βαθμό που δημιουργούνται οι συνθήκες διεκδίκησης, μέσα από το νεολαιίστικό κίνημα που θα διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, τη δουλιά, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ