Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Νέο ωράριο λειτουργίας

Υπογράφτηκε τελικά χτες από τον υπουργό Ανάπτυξης η απόφαση για το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων. Σύμφωνα με την απόφαση, που μένει να υπογραφτεί και από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας, Εργασίας και Μεταφορών, προβλέπεται ότι τα πρατήρια θα παραμένουν ανοιχτά από τις 6 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και το καλοκαίρι μέχρι τις 9 το βράδυ. Ειδικά για τις διανυκτερεύσεις και τις αργίες θα ορίζεται κυκλικά ένα ποσοστό 20% των πρατηρίων που θα παραμένουν υποχρεωτικά ανοιχτά.

Από το ωράριο εξαιρούνται τα πρατήρια υγρών καυσίμων των Εθνικών οδών και της Αττικής οδού. Επίσης, εξαιρούνται τα πρατήρια που βρίσκονται στα νησιά, εκτός από την Εύβοια, την Κρήτη, την Κω, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, τη Λευκάδα, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Σαλαμίνα, όπου θα ισχύει το παραπάνω ωράριο. Εξαιρούνται, επιπλέον, από το συγκεκριμένο ωράριο μόνον ως προς τη διάθεση υγραερίου τα μεικτά ή αμιγή πρατήρια διανομής υγραερίου αυτοκινήτων, καθώς και τα καταστήματα διανομής πετρελαιοειδών που λειτουργούν στις μαρίνες του ΕΟΤ μόνο για ανεφοδιασμό σκαφών, καθώς και όσα βρίσκονται μέσα στους αερολιμένες για ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.

Με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για τα διανυκτερεύοντα και εφημερεύοντα κατά τις αργίες και Κυριακές πρατήρια οι βενζινοπώλες θα αναρτούν πίνακες στα πρατήρια, ενώ προτίθενται να συνεργαστούν με τις εφημερίδες και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ