Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρυθμιστής και στην ΚΕΔΚΕ ο ΣΥΝ

Με την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) το περασμένο Σάββατο, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εκλογών στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, μιας αναμέτρησης που διεξήχθη περισσότερο στο παρασκήνιο κομματικών διαβουλεύσεων, οι οποίες συνεχίζονται. Το σκηνικό μετά την καταμέτρηση των ψήφων, ίδιο με το αντίστοιχο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ). Οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λαμβάνουν ισάριθμες έδρες και μία ο ΣΥΝ, ρυθμιστής της δεύτερης φάσης της εκλογικής αναμέτρησης, από την οποία θα προκύψουν οι ηγεσίες - Εκτελεστικές Επιτροπές (ΕΕ) και πρόεδροι.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε 247 ψήφους και 15 έδρες. Η ΝΔ 226 και 14 έδρες στις οποίες προστίθεται και μία που καταλαμβάνει εξ οφίτσιο η δήμαρχος Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη. Ο ΣΥΝ πήρε 18 ψήφους και μία έδρα (το ΚΚΕ πήρε οκτώ ψήφους).

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους και ανέμεναν τα αποτελέσματα σύσκεψης στην Κουμουνδούρου για την επικύρωση της συνεργασίας των δύο κομμάτων στη δεύτερη φάση των εκλογών. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει στην ΕΝΑΕ ο κατέχων τη μία έδρα του ΣΥΝ νομάρχης Χανίων, Γ. Κατσανεβάκης, ο οποίος όμως θεωρείται «μητσοτακτικός».

Οι προγραμματισμένες για σήμερα εκλογές για την προεδρία της ΕΝΑΕ, αναβλήθηκαν, καθώς ο πρώτος σε ψήφους, νομάρχης Μεσσηνίας, Δ. Δράκος, που πρέπει να συγκαλέσει το ΔΣ, δεν μπορεί να προσέλθει λόγω της κακοκαιρίας στην περιοχή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ