Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Οχι» στα τηλεσκουπίδια

Την αντίδρασή τους στο νέο ριάλιτι - τηλεσκουπίδι του «Μέγκα», το οποίο προβάλλεται από κτίριο που βρίσκεται στη μαρίνα της Ζέας, εξέφρασαν κάτοικοι και νεολαίοι του Πειραιά. Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση» και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, συγκεντρώθηκαν προχτές το μεσημέρι στη μαρίνα Ζέας, έξω από το χώρο όπου άρχισε το νέο τηλεσκουπίδι που ονομάζεται «Πάρτυ». Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την απομάκρυνση της «έδρας» του τηλεσκουπιδιού από το χώρο και στιγμάτισαν το γεγονός ότι η έναρξη προγραμματίστηκε από το... «σοβαρό» κανάλι ανήμερα της εθνικής επετείου.

«Σήμερα (σ.σ. προχτές) τιμάμε την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας» επισήμανε ο Κώστας Τζατζάνης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση». «Οι πρόγονοί μας τα έβαλαν με την τότε υπερδύναμη και ελευθέρωσαν την πατρίδα μας. Αυτή την ελευθερία που κατακτήθηκε με τόσο αίμα, σήμερα αυτοί που βομβαρδίζουν την ελευθερία των λαών, βομβαρδίζουν και τις συνειδήσεις μας». Τόνισε ακόμα ότι ο λαός του Πειραιά, όπως έδιωξε πριν λίγες μέρες τις φρεγάτες των ιμπεριαλιστών, έτσι και τώρα θα συνεχίσει τον αγώνα του για αξιοπρέπεια, ενάντια στον πόλεμο. Παράλληλα επισήμανε το ξεπούλημα της μαρίνας Ζέας που επιχειρείται σε ιδιώτες και για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να το αποτρέψει.

Την απόφαση να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση του Πειραιά και στο άλεσμα των συνειδήσεων της νεολαίας, εξέφρασε και ο Χρήστος Σταυρόπουλος, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ