Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέδριο για την κατάθλιψη στις μικρές ηλικίες

«Περίπου 5-10% είναι η συχνότητα της κατάθλιψης στην εφηβεία και αποτελεί μία από τις συχνότερα απαντώμενες ψυχοπαθολογίες σ' αυτήν την ηλικία και ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας. Ο κίνδυνος αυτοκτονίας είναι αυξημένος. Οι δυσλειτουργίες που προκαλεί η κατάθλιψη αποτελούν πηγή σχολικών δυσκολιών, οικογενειακών προβλημάτων, δυσκολιών σωστής αντιμετώπισης συνομήλικων και ενδεχόμενης άκαιρης υποχωρητικότητας».

Τα παραπάνω τόνισε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο Κρ. Χριστιανόπουλος, πρόεδρος του 1ου Συνεδρίου με θέμα «Η κατάθλιψη πριν από τα 20 χρόνια της ηλικίας», που διοργανώνεται από το Ψυχιατρικό Τμήμα Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία και την Ελληνική Παιδοψυχιατρική Εταιρεία.

Πρόσθεσε ότι η κατάθλιψη του νέου παιδιού σπάνια απαντά απομονωμένα. Συμπτώματα άγχους ή διαταραχές συμπεριφοράς προκαλούνται ή συχνά συνοδεύουν τα καταθλιπτικά επεισόδια ή συχνά παραμένουν και μετά τη λήξη του επεισοδίου. Η ύπαρξη κατάθλιψης αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εθισμούς (οινοπνευματώδη ποτά ή χρήση ουσιών) ή για διαταραχές διατροφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ