Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό απέλαση γιατρός από το Ιράκ

Ερωτηματικά προκαλεί η ανάκληση της άδειας παραμονής Ιρακινού γιατρού που σπουδάζει στη χώρα μας. Ο Αλ Ντιλένι Αμπντάλα πιάστηκε από την Αστυνομία την περασμένη Τετάρτη και κρατείται στα κρατητήρια του Τμήματος Αλλοδαπών στον Κολωνό. Ο γιατρός βρίσκεται στην Ελλάδα και κάνει το διδακτορικό του στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός», ως δερματολόγος. Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου ζητά την άμεση αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ Ντιλένι Αμπντάλα πιάστηκε την παραμονή του πολέμου στο Ιράκ. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής ανακλήθηκε η άδεια παραμονής του. Η απόφαση στηρίχτηκε σε εισήγηση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «για εθνικούς λόγους». Αν το ελληνικό κράτος δεν τον απελάσει μέσα σε τρεις μήνες, θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» αναφέρει: «Ενόψει της όξυνσης του πολέμου η κυβέρνηση προχωρά σε προληπτικές συλλήψεις Κούρδων και Ιρακινών, μεταξύ αυτών και του γιατρού Αμπντάλα, ο οποίος έχει έρθει με υποτροφία από Ιράκ για διδακτορικό στο νοσοκομείο μας. Καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις και ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή του».

Ο πρέσβης του Ιράκ στη χώρα μας Αλ Φιτιάμ, δήλωσε στο «Ρ» χτες ότι δεν υπάρχει καμιά επίσημη ενημέρωση της ιρακινής πρεσβείας από τις ελληνικές αρχές, ούτε για τους λόγους της σύλληψής του, αλλά ούτε και για το χρόνο της σύλληψής. Χτες ο γραμματέας της ιρακινής πρεσβείας επισκέφτηκε τον κρατούμενο στο Τμήμα Αλλοδαπών, αλλά ούτε κι εκεί είχε κάποια ενημέρωση. Κατά τον πρέσβη ο κρατούμενος γιατρός δεν έχει ενημερωθεί για τους λόγους που κρατείται. Η ιρακινή πρεσβεία θα κάνει νότα διαμαρτυρίας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ