Πέμπτη 27 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ούτε το κόστος αποχιονισμού των δρόμων δεν άντεξε

Ερώτηση για την οικονομική απαξίωση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της οικονομικής απαξίωσης και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που συντελείται την τελευταία δεκαετία από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τη διαρκή λιτότητα στο όνομα της ΟΝΕ και τα σταθεροποιητικά προγράμματα, αποτελεί η Νομαρχία Μαγνησίας, η οποία έχει καταχρεωθεί για τον αποχιονισμό των δρόμων στις ορεινές περιοχές του νομού. Το περιστατικό αυτό καταγράφουν σε Ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή για τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

«Μόνο για τον αποχιονισμό μετά το τελευταία κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε τη Μαγνησία και ιδιαίτερα την περιοχή του Πηλίου δαπανήθηκαν πάνω από 150.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν οι δαπάνες για τον αποχιονισμό του δρόμου Χάνια - Πλιασίδι και άλλων περιοχών», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές. Σημειώνουν δε, ότι η μεγάλη διάρκεια της κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων αλλά και οι μεγάλες ποσότητες χιονιού που κάλυψαν το Πήλιο και την Οθρη (έως 7 μέτρα χιόνι) απαίτησαν τη μίσθωση πολλών μηχανημάτων ιδιωτών (έως και 30 μηχανήματα ημερησίως) προκειμένου να διανοιχτούν οι δρόμοι στο νομό.

«Τόσο η περσινή κακοκαιρία - συνεχίζουν οι δυο βουλευτές - με τις πρωτοφανείς χιονοπτώσεις, όσο και η φετινή ανέδειξαν το πρόβλημα της έλλειψης εξοπλισμού με σύγχρονα, επαρκή και κατάλληλα μηχανήματα. Ανέδειξαν επίσης, την άσχημη οικονομική κατάσταση της Ν.Α. για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων, αφού η επιχορήγηση από την ΚΑΠ δεν επαρκεί για τις λειτουργικές της ανάγκες».

Για τους παραπάνω λόγους «επιβάλλεται η άμεση επιχορήγηση της ΝΑ Μαγνησίας με το ποσό των 300.000 ευρώ προκειμένου να εξοφλήσει τα χρωστούμενα, καθώς επίσης και η ανανέωση του μηχανολογικού της εξοπλισμού ο οποίος είναι παρωχημένης εποχής (10ετίας του '60)», καταλήγουν.

Μετά τα παραπάνω ρωτούν την κυβέρνηση τι μέτρα σκοπεύει να πάρει άμεσα για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Ν.Α. Μαγνησίας ώστε να ανταποκριθεί στις δαπάνες που προέκυψαν από τη σφοδρή κακοκαιρία. Επίσης, και τι μέτρα για την ανανέωση των μηχανημάτων εκχιονισμού της Ν.Α. Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ