Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ν. ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ
Προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης

Προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας έκανε χτες ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνας, παρουσιάζοντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Ετήσια Εκθεση της Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική των ετών 2002 και 2003, αν και δεν έκρυψε τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις της εισβολής στο Ιράκ.

Είπε ότι οι προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ θα κινηθούν σε χαμηλότερο από το προβλεπόμενο επίπεδο και θα κινηθεί στο 3,7%, αφού οι προβλέψεις της τράπεζας έγιναν πριν την έναρξη της εισβολής στο Ιράκ και χωρίς να ληφθεί υπόψη το μακροχρόνιο του πολέμου. Κατά τα άλλα εμφάνισε μια εικόνα της οικονομίας όπου η ανεργία μειώνεται και οι επενδύσεις αυξάνονται (7,8% το 2001), ενώ την ίδια εικόνα εμφάνισε και για τα επιτόκια, λέγοντας ότι η διαφορά τους με αυτά της «Ευρωζώνης» δεν είναι υπερδιπλάσια αλλά συνεχώς μειώνεται.

Υπεραμυνόμενος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και γνωστός υπέρμαχος των νεοφιλελεύθερων λύσεων, υποστήριξε -απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Τζέκη- ότι για να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία πρέπει να αλλάξει η «ανελαστική αγορά εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ