Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ρωγμές στην πανοπλία της οικονομίας

Αλλοθι στο αρνητικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον αναζητά η κυβέρνηση, για να καλύψει τα δικά της προβλήματα

Το θέμα της οικονομικής επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας σε συνδυασμό με την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ, αναμένεται να κυριαρχήσει στο άτυπο ΕΚΟΦΙΝ, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο 4 και 5 Απρίλη, στην Αθήνα, στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης. Η σύνοδος αρχικά είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, αλλά η ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας, σαν κέντρου ανεφοδιασμού των στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής των ΗΠΑ που έχουν εισβάλει στο Ιράκ, και ο φόβος ότι η περιοχή μπορεί να αποτελέσει στόχο αντιποίνων από το Ιράκ, ώθησαν την κυβέρνηση σε εσπευσμένη αλλαγή της έδρας.

«Η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη, αλλά καμία πανοπλία δεν είναι άτρωτη», δήλωσε, στη διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης των συντακτών, ο υπουργός Τύπου Χ. Πρωτόπαππας. Προηγουμένως, είχε αναφερθεί στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη (υψηλές τιμές πετρελαίου, υψηλός πληθωρισμός, χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης, πτώση των τιμών των Χρηματιστηρίων), μια κατάσταση η οποία, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την Ελλάδα. Οι στυγνές, τελευταία, κυβερνητικές παρεμβάσεις, με άξονα τις αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, εν μέρει μόνον είναι δικαιολογημένες. Κυβερνητική επιδίωξη είναι, πίσω από τη «διεθνή κρίση», να καλύψει τα δικά της οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν γίνει πλέον ορατά.

  • «Δεν τα βρήκαν» οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη χτεσινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με θέμα τον καθορισμό του δημοσιονομικού πλαισίου της ΕΕ για την περίοδο 2004 - 2006. Στο σχετικό δελτίο του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι δεν έγινε δυνατό να γεφυρωθούν οι διαφορές που προέκυψαν μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ