Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΓΕΣ - ΟΣΔΕ
Πολύ αργά... για καταγγελίες

Θυμήθηκε ...να αντιδράσει χτες η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, στην «πονηρή» απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας και της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, να δώσουν τη δυνατότητα και σε ιδιώτες να εισπράττουν «χαράτσια» για την κατάθεση - συμπλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων).

Στις 21/2 ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ανακοινώσει πως «για λόγους συνέπειας προς τον υγιή ανταγωνισμό (και όχι μόνο)» θα μπορούν από την τρέχουσα περίοδο να κάνουν και ιδιώτες τη δουλιά που έκαναν μέχρι τώρα οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ - ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτό προφανώς ενόχλησε τους διοικούντες της ΠΑΣΕΓΕΣ, που χτες έβγαλαν ανακοίνωση για να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους. Στη χτεσινή ανακοίνωση, αναφέρεται πως η απόφαση αυτή, δύο μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για το ΟΣΔΕ, αφήνει έκθετο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, αποτελεί μια ενέργεια απίστευτης προχειρότητας και δημιουργεί κινδύνους για την έγκαιρη πληρωμή των επιδοτήσεων.

Ωστόσο όμως, η χτεσινή ανακοίνωση της διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν της δίνει άλλοθι, ούτε άφεση αμαρτιών, για το ότι έχει πράξει από το 2002 και μετά σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων, αναφορικά με την κατάθεση και συμπλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, αντί να απαιτήσει να καταβάλει η κυβέρνηση μέσω του προϋπολογισμού τα έξοδα λειτουργίας του ΟΣΔΕ χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι, δέχτηκε να αναλάβει αυτή, μέσω των Ενώσεων, το ρόλο του «φοροεισπράκτορα» και να καλύψει έτσι τις σχετικές ευθύνες της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίες του υπουργείου Γεωργίας. Και φέτος έφτασε το πράγμα, όπου η συμπλήρωση και κατάθεση μιας δήλωσης ΟΣΔΕ να κοστίζει μέχρι και 400 ευρώ (136.000 δραχμές)! Επ' αυτού η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ δε λέει ούτε λέξη στη χτεσινή ανακοίνωσή της.

Κι αν, τελικά, έπεσε «άδειασμα» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, μπρος στη δικαιολογημένη κατακραυγή και αγανάκτηση των αγροτοκτηνοτρόφων, δεν πρόκειται να αλλάξει προς τίποτα το καλύτερο με μια ανακοίνωση μεμψιμοιρίας και υποκρισίας. Ούτε και με αναφορές ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας πέρασε από θέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ