Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη για το Γ΄ ΚΠΣ

Η επιτάχυνση των προγραμμάτων του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ήταν το αντικείμενο των χτεσινών διαδοχικών συσκέψεων του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης, Παιδείας και Πολιτισμού, στις οποίες μετείχαν από το υπουργείο Οικονομίας ο υπουργός, Ν. Χριστοδουλάκης, και ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρ. Πάχτας. Η κυβέρνηση πιέζεται να επιταχύνει τα προγράμματα, επειδή στο τέλος του 2003 τίθεται σε εφαρμογή ο περιβόητος κανόνας του Ν συν 2, σύμφωνα με τον οποίο κάθε έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί δύο χρόνια μετά την έναρξή του. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί την επιστροφή του συνόλου των κοινοτικών κονδυλίων.

Στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο Ν. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι το Γ΄ ΚΠΣ αποτελεί το βασικό μοχλό για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη στήριξη της ανάπτυξης ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη και δυσοίωνη διεθνή συγκυρία. Επίσης:

  • Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «όλα τα προγράμματα και οι παρεμβάσεις που συζητήσαμε αφορούν την ελληνική περιφέρεια, η οποία έχει προτεραιότητα αυτή την περίοδο», και ανακοίνωσε πως χτες υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για τα Κέντρα Τεχνολογικής Υποστήριξης και Ανάπτυξης (γίνονται ένα ανά περιφέρεια)
  • Οι υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού υποστήριξαν ότι τα προγράμματα των υπουργείων τους δεν έχουν πρόβλημα απορροφητικότητας και πηγαίνουν καλά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ