Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Η αγωνιζόμενη αγροτιά έχει διέξοδο

Τα προβλήματα και η προοπτική αγώνα θα συζητηθούν της ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα

Ενα μήνα πριν την πραγματοποίηση της Συνόδου των υπουργών Γεωργίας στην Κέρκυρα, που αποτελεί άλλον ένα σταθμό στην ευρωπολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, το συνεπές αγροτικό κίνημα της χώρας, πραγματοποιεί τη δική του αντισύνοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα αναπτυχθεί η αγωνιστική πρόταση διεξόδου από το μονόδρομο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Την ερχόμενη Κυριακή, στη Λάρισα, οι αγροτοσυνδικαλιστές της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, από όλη τη χώρα, θα παρουσιάσουν την πρόταση ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας σε όφελος των μικρομεσαίων αγροτών, του λαού και της χώρας. Ολα αυτά δηλαδή που με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποφύγουν οι διάφοροι υποτελείς της ακολουθούμενης ευρωπολιτικής. Μιας ευρωπολιτικής που έχει βασική της επιδίωξη τη μετατροπή των μικρομεσαίων αγροτών σε κολίγους, που θα δουλεύουν για τα πάλαι ποτέ δικά τους χωράφια που πλέον θα βρίσκονται στα χέρια, λίγων μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών και πολυεθνικών. Η πολιτική αυτή θα λάβει για άλλη μια φορά την αγωνιστική απάντησή της, με το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στις 12 του Μάη στην Κέρκυρα.

Στη σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση της ΠΑΣΥ, ενόψει της αντισυνόδου επισημαίνεται: «Οι αναθεωρήσεις της ΚΑΠ, οι συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ και του ΠΟΕ και οι αντιαγροτικές κυβερνητικές πολιτικές έχουν δημιουργήσει σοβαρά αδιέξοδα στην αντιαγροτική οικονομία, που εκφράζονται με τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος και της αγροτικής απασχόλησης, τη γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, την ερήμωση και το μαρασμό της υπαίθρου, την εξάρτηση του λαού μας σε βασικά διατροφικά προϊόντα». Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Η ΠΑΣΥ πιστεύει, ότι οι αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει πρόταση που δίνει λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα της αγροτικής οικονομίας. Αυτή την πρόταση θα αναπτύξει η ΠΑΣΥ στην αντισύνοδο των υπουργών Γεωργίας, που θα γίνει στη Λάρισα την ερχόμενη Κυριακή στις 6 του Απρίλη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΕΑΣ Λάρισας».

Κατά τη διάρκεια της Αντισυνόδου θα αναπτυχτούν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω ενότητες: Οι επιπτώσεις της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ και της συμφωνίας του ΠΟΕ στην ελληνική γεωργία, το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα, Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος και αγροτικά χρέη, το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα, οι αλλαγές στις δημόσιες γεωργικές υπηρεσίες και η θέση της ΠΑΣΥ, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών, οι προοπτικές της αλιείας και της κτηνοτροφίας, ενώ θα γίνει και ξεχωριστή παρουσίαση για τα ελληνικά προϊόντα και το μέλλον που προδιαγράφεται γι' αυτά, τα επόμενα χρόνια.

Στην αντισύνοδο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγωνιστικών αγροτικών κινήσεων από την Πορτογαλία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, εκπρόσωποι του ταξικού εργατικού κινήματος, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος.

Σήμερα στις 11 π.μ., η γραμματεία της ΠΑΣΥ δίνει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το πρόγραμμα της Αντισυνόδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ