Τετάρτη 2 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ
Με αγώνα θα ανατρέψουμε την πολιτική τους

Τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών που τα τελευταία χρόνια διαρκώς οξύνονται ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Κίνησης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ) Πειραιά. Στη σύσκεψη πήραν μέρος δεκάδες πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων του κλάδου, καθώς και ο Δημ. Φέτσης πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τονίστηκε στη σύσκεψη, καθορίζονται από τις γενικότερες εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον που λειτουργούν οι επιχειρήσεις και το οποίο είναι εχθρικό εδώ και μια δεκαετία, με αναδιαρθρώσεις στην οικονομία, μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, στο φορολογικό, το ασφαλιστικό σύστημα και απελευθέρωση της αγοράς που ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται και από τον πόλεμο τον οποίο, οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ως άδικο και επισήμαναν πως όλοι μαζί πρέπει να αντιταχτούν, ώστε να σταματήσει η εισβολή. «Κάποιοι, τόνισε ο Δημ. Φέτσης, θα έχουν κέρδος και ο λαός θα πληρώσει τις ζημιές και το οικονομικό κόστος. Οι επιπτώσεις του πολέμου μάλιστα θα είναι γενικότερες και η χώρα μας θα τις υποστεί άμεσα και στον τουρισμό και στις εξαγωγές, αφού στην ευρύτερη περιοχή του Ιράκ γίνεται το 10% των εξαγωγών μας. Γι' αυτό η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές».

«Δίπλα σ' αυτόν τον πόλεμο -πρόσθεσε από την πλευρά του ο Κλεάνθης Γκυζίλης, πρόεδρος της ΔΗΚΕΒΕ Πειραιά- γίνεται αφαίρεση δικαιωμάτων. Ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις, ανεβάζουν τη σύνταξη στα 67 χρόνια, ανατρέπουν το ασφαλιστικό σύστημα, επιβαρύνουν με εισφορές τους συναδέλφους μας, ενώ το κράτος είναι ασυνεπές στις υποχρεώσεις του. Γι' αυτό πρέπει μέσα από τη μαζικότητα των σωματείων να αντισταθούμε, ώστε να μπει φραγμός στο μεθοδευμένο κλείσιμο των επιχειρήσεών μας».

Τέλος, αφού επισήμαναν τις επιπτώσεις στον κλάδο, που απορρέουν και από την ανισόμετρη ανάπτυξη, που συντελούνται στη χώρα μας και γεωγραφικά και κλαδικά, τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η παράταξη της Δημοκρατικής Κίνησης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, γιατί αυτή αποτελεί την εγγύηση για τον αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου και της δημιουργίας ριζοσπαστικού ρεύματος για την επίλυση των προβλημάτων και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ