Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Το κόστος τραβά την ανηφόρα

Εξακολουθούν να αυξάνονται και να πληθύνονται οι υπερβάσεις του κόστους των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Β. Παπανδρέου, κατά τη χτεσινή περιοδεία της σε δύο από αυτά - στον Αγιο Κοσμά (όπου κατασκευάζεται το Κέντρο Ιστιοπλοΐας) και στον Φαληρικό Ορμο (όπου κατασκευάζονται οι εγκαταστάσεις 3 αθλημάτων).

Μόνο για τα δύο αυτά έργα ο προϋπολογισμός έχει εκτιναχτεί στα 110,2 δισ. δρχ., από τα 57,5 δισ. δρχ. που υπολογιζόταν ότι θα κοστίσουν τον Αύγουστο του 2000, όταν ξεκίνησε η κατασκευή τους. Δηλαδή, το κόστος για τα δύο αυτά έργα έχει περίπου διπλασιαστεί! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το κόστος των έργων στον Αγιο Κοσμά «φούσκωσε» κατά 3 δισ. δρχ. (10 εκατ. ευρώ) από τον Οκτώβρη του 2002...

Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι και τα δύο έργα θα είναι έτοιμα στο τέλος Γενάρη 2004, ενώ θα μπορούν να δοκιμαστούν στα «test events» που θα γίνουν τον Αύγουστο του 2003. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τα δύο αυτά έργα θα ...«βελτιώσουν σημαντικά το περιβάλλον της πόλης», αλλά «ξέχασε» να αναφέρει ότι η άκρατη εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση θα σημάνουν τον ουσιαστικό αποκλεισμό της παραλίας για το λαό.

«Είμαστε υποχρεωμένοι...»

Συνάντηση προετοιμασίας ενόψει της αυριανής επίσκεψης των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στην Αθήνα για τον καθιερωμένο έλεγχο της Ολυμπιακής προετοιμασίας είχαν χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Οπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης η Γ. Αγγελοπούλου, η «Αθήνα 2004», η κυβέρνηση και η ΔΟΕ σε συνεργασία εξετάζουν συνεχώς την πορεία των πραγμάτων και δίνουν λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα που παρουσιάζονται στην υλοποίηση των Ολυμπιακών έργων και δράσεων. Βέβαια, οι λύσεις αυτές όταν το ...πρόβλημα αφορά στις υπέρογκες υπερβάσεις του κόστους των έργων, δίνονται από τους Ελληνες εργαζόμενους, οι οποίοι θα κληθούν να χρυσοπληρώσουν τις Ολυμπιακές πολυτέλειες που επιβάλλει η ΔΟΕ και οι πολυεθνικές-χορηγοί της. Οπως άλλωστε είπε η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», «είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε την άποψή τους (σ.σ. των στελεχών της ΔΟΕ) και να τη λάβουμε υπόψη. Κατά αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, θα πορευόμαστε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ