Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι μάρτυρες δεν αναγνωρίζουν τους κατηγορούμενους

Με την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας σχετικά με τη δολοφονία του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη και την επίθεση στο λεωφορείο των ΜΑΤ στη Χαρ. Τρικούπη συνεχίστηκε χτες η δίκη για την υπόθεση της «17 Ν» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Για μια ακόμα μέρα οι μάρτυρες κατηγορίας δεν αναγνώρισαν στα πρόσωπα των κατηγορουμένων τους δράστες των ενεργειών.

Η Ελένη Βαβουράκη είπε ότι στις 10/1/89 είδε στου Ζωγράφου τρία άτομα να συμμετέχουν στην επίθεση κατά του εισαγγελέα, από τους οποίους ο ένας ήταν ψηλός με λυγερή κορμοστασιά και ο άλλος έμοιαζε με μικρό παιδί, αλλά δεν αναγνώρισε κανέναν από τους κατηγορούμενους. Ο Κώστας Τέλιος, απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου, είπε ότι στη συγκεκριμένη ενέργεια, όπως και σε όσες άλλες έχει δεχτεί τη συμμετοχή του, είχε μόνο φυσική παρουσία.

Ακολούθησε η εξέταση της επίθεσης κατά του λεωφορείου των ΜΑΤ στις 2/11/91 στη Χαριλάου Τρικούπη κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία σκοτώθηκε ο αστυφύλακας Γιάννης Βάρης και τραυματίστηκαν άλλοι επτά. Για την υπόθεση κατηγορούνται οι Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ενώ ως ηθικός αυτουργός φέρεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Ο επικεφαλής της διμοιρίας Νικόλαος Γκόγκος, ο οποίος αμέσως μετά την επίθεση πήρε ταξί και πήγε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο επειδή πίστευε ότι αιμορραγούσε, ενώ δεν είχε αντιληφθεί πως ένας από τους αστυφύλακες ήταν νεκρός, κατέθεσε πως 20 μέρες πριν την επίθεση είχε δει τον Παύλο Σερίφη να κοιτά το λεωφορείο της διμοιρίας έξω από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Ο Π. Σερίφης είπε ότι εκείνη την περίοδο εργαζόταν στο τηλεφωνικό κέντρο του παρακείμενου νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Να σημειωθεί ότι ο Ν. Γκόγκος, ο οποίος για την ενέργειά του να εγκαταλείψει τη διμοιρία μετά την επίθεση τιμωρήθηκε με δίμηνη αργία, υποστήριξε πως ακόμα δε γνωρίζει γιατί του επιβλήθηκε αυτή η ποινή.

Στο μεταξύ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου του Αλ. Γιωτόπουλου, Γιάννη Ραχιώτη, να προσκομιστούν στο δικαστήριο τα πειστήρια που λέγεται πως υπάρχουν σε βάρος του πελάτη του, ενώ κατήγγειλε πως η αστυνομία συνεχίζει ανακριτικές πράξεις, προσπαθώντας εξωδικαστική ενοχοποίηση του εντολέα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ