Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ απέκλεισε το ΚΚΕ από σύσκεψη βουλευτών!

Εντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος

Η γνώμη του ΚΚΕ αλλά και οι τεκμηριωμένες θέσεις του για το πρόβλημα της χωματερής της Αττικής φαίνεται ότι ενοχλεί την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Γι' αυτό και η υπουργός Β. Παπανδρέου φρόντισε να αποκλείσει τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, από τη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο της με βουλευτές της Αττικής για το θέμα αυτό.

«Δε σας κάλεσα κ. Στριφτάρη σ' αυτή τη σύσκεψη και γι' αυτό δεν μπορείτε να πάρετε μέρος, γιατί δεν εκλέγεστε στην Αττική», είπε στο βουλευτή του ΚΚΕ η Β. Παπανδρέου.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. Με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει ως πρόσχημα για τον αποκλεισμό το ότι ο Σπ. Στριφτάρης εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία και τονίζει: «Η κα Παπανδρέου φαίνεται ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα στους βουλευτές να έχουν γνώμη μόνο για την εκλογική τους περιφέρεια και όχι για τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Δεν ενοχλεί την κα Παπανδρέου μόνο η γνώμη του ΚΚΕ, αλλά του απαγορεύει και την πληροφόρηση».

«Θέλω να καταγγείλω την υπουργό γιατί μας απέκλεισε από την επιτροπή των βουλευτών με το αιτιολογικό ότι δεν εκλέγομαι στην Αττική», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σπ. Στριφτάρης. «Νομίζω ότι τέτοια συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και σαν τέτοια την καταγγέλλουμε και στους ανθρώπους που είναι σήμερα (σ.σ. χτες) έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ και διαδηλώνουν. Βεβαίως, στηρίζουμε τα αιτήματά τους και ίσως αυτή ήταν η αιτία που η κυρία υπουργός δε δέχτηκε τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ