Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Ενταση αστυνόμευσης και έσοδα από πρόστιμα

Eurokinissi

Στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αστυνόμευσης των δημοτών, αλλά και της δημιουργίας ενός τεράστιου εισπρακτικού μηχανισμού, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας ενέκρινε χτες την επανασύσταση του σώματος της Δημοτικής Αστυνομίας, υλοποιώντας τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Η απόφαση πάρθηκε στα πλαίσια της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, ο οποίος ψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, με εξαίρεση τον Σπ. Χαλβατζή, της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Η τροποποίηση του ΟΕΥ, προβλέπει επίσης τη σύσταση ή επανασύσταση των υπηρεσιών της Φύλαξης Σχολικών Κτιρίων, του Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών, των Κοινωνικών Λειτουργών, καθώς και της Εξυπηρέτησης Πολιτών. Σύμφωνα με την εισήγηση, η σύσταση και επανασύσταση των παραπάνω φορέων και διευθύνσεων του Δήμου, θα κοστίσει 11 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, δημιουργείται Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας με 700 άτομα προσωπικό, και 7 αστυνομικά τμήματα, ένα για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα. Η Διεύθυνση αυτή θα στελεχωθεί με 25 απόστρατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και θα περιλαμβάνει υποδιευθύνσεις ελέγχου καθαριότητας, επιβολής προστίμων, ελέγχου καταστημάτων και διοικητικής υποστήριξης.

Γίνεται προφανές ότι η Δημοτική Αστυνομία παύει να έχει μόνο εισπρακτικό ρόλο αλλά να αποκτά και κατασταλτικά χαρακτηριστικά, από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί - σύμφωνα με τα εισηγητικά έγγραφα - η οριζόντια διασύνδεση με την ΕΛΑΣ.

Ο τροποποιημένος ΟΕΥ του Δήμου, προβλέπει επίσης την πρόσληψη 800 σχολικών φυλάκων, εφόσον λήγει το επιδοτούμενο από την κυβέρνηση πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο, όμως, μεταφέρεται με έμμεσο τρόπο η αρμοδιότητα στο Δήμο, χωρίς τα αντίστοιχα κονδύλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ