Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κανένα κρούσμα άτυπης πνευμονίας

Κανένα κρούσμα άτυπης πνευμονίας (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο) δεν έχει αναφερθεί στη χώρα μας διαβεβαιώνει με χτεσινή ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ).

Εστίες της επιδημίας αποτελούν: το Χονγκ Κονγκ, η Κίνα (περιλαμβάνονται Πεκίνο, Ταϊβάν, Επαρχία Γκουαντόνγκ και επαρχία Σάνξι), η Σιγκαπούρη, το Ανόι του Βιετνάμ και το Τορόντο του Καναδά.

Παρά το ότι δεν υπάρχει κρούσμα στην Ελλάδα, το ΚΕΕΛ τονίζει ότι οι μονάδες υγείας πρέπει να παραμείνουν σε ετοιμότητα και εγρήγορση προκειμένου να αναγνωρίσουν έγκαιρα και να αντιμετωπίσουν τυχόν ύποπτο κρούσμα και να ενημερώσουν το ΚΕΕΛ.

Το ΚΕΕΛ συνιστά την αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών στις χώρες που αποτελούν εστίες της επιδημίας, αλλά και σε ταξιδιώτες από τις χώρες αυτές, να επισκεφτούν το γιατρό τους σε περίπτωση που εμφανίσουν πυρετό πάνω από 38, βήχα ή δύσπνοια σε διάστημα 10 ημερών από την επιστροφή τους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να ζητήσει ο καθένας σε 24ωρη βάση στο ΚΕΕΛ στο τηλέφωνο 210.8899.000 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.keel.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ