Τετάρτη 7 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Ελληνική συμμετοχή στα εγκληματικά σχέδια;

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εξωτερικών

Ο Ορ. Κολοζώφ, βουλευτής του ΚΚΕ, κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών με αφορμή την καταγγελία πως Ελληνες διπλωμάτες πήραν μέρος σε σύσκεψη, όπου συζητήθηκαν σχέδια ανατροπής της κυβέρνησης της Κούβας. Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική κάλυψη της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας ενάντια στην Κούβα με τις θέσεις που παίρνει στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου τη νόμιμη αντιμετώπιση της υπονομευτικής δραστηριότητας των πληρωμένων πρακτόρων του ιμπεριαλισμού από την Κουβανέζικη Κυβέρνηση, την παρουσιάζει σαν "καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων". Προχωρά ακόμα περισσότερο, αφού, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, Ελληνες διπλωμάτες πήραν μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής στην Αβάνα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν διπλωμάτες και άλλων χωρών, όπου προφανώς συζητήθηκαν σχέδια ανατροπής της κουβανέζικης κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη σύσκεψη αυτή εκδηλώθηκαν πειρατείες σκαφών και αεροπλάνων με σαφή στόχο την πρόκληση στρατιωτικής αναμέτρησης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός για ποιο λόγο συμμετείχαν Ελληνες διπλωμάτες σε τέτοιου είδους συσκέψεις, πράγμα που συνιστά κατάφωρη επέμβαση στα εσωτερικά ξένης χώρας και αποτελεί ενεργή βοήθεια στα εγκληματικά σχέδια του ιμπεριαλισμού ενάντια στον κουβανέζικο λαό;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ