Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ - ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ
Κορόνα - γράμματα η ζωή τους

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί ο χαμός του 12χρονου κοριτσιού σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ

Σε αυτό το σημείο βρέθηκε το πτώμα της 12χρονης

Eurokinissi

Σε αυτό το σημείο βρέθηκε το πτώμα της 12χρονης
Μπροστά στην αναλγησία των κρατικών... υπηρεσιών βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι του Μενιδίου. Μετά τον «ξεριζωμό» από τα σπίτια τους, λόγω του σεισμού του 1999 και την εγκατάστασή τους στα «πολυτελή» λυόμενα που τους πρόσφερε το κράτος, τώρα κινδυνεύει ακόμα και η ίδια τους η ζωή. Μόλις προχτές, οι κάτοικοι του Μενιδίου θρήνησαν ένα 12χρονο κορίτσι, την Αικατερίνη Τριανταφυλλίδη, που πνίγηκε όταν έπεσε σε ανοιχτό αγωγό της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρώσου, κοντά στον καταυλισμό του στρατοπέδου Καποτά.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό. Πριν από αρκετό καιρό, ένα αυτοκίνητο βρέθηκε στο ρέμα (δίπλα στο υδάτινο κανάλι που το χειμώνα πλημμυρίζει και γίνεται δεύτερος «αγωγός»). Ο πνιγμός του άτυχου παιδιού έφερε ξανά στην επιφάνεια την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων επειδή αφέθηκαν στο έλεος του θεού, σε ένα δήμο που θέλουν να τον «εκπολιτίσουν» με έργα... πνοής όπως την Αττική Οδό και το Ολυμπιακό Χωριό.

Μετά λοιπόν την τραγωδία, τα μάτια των υπεύθυνων - ανεύθυνων για όσα τραγικά συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα - γεμίζουν με «κροκοδείλια» δάκρυα. Μέσα στο ψέλλισμα κάποιων λέξεων από τα χείλη τους, ακούγονται «δικαιολογίες» για ύπαρξη μέτρων προστασίας και προφύλαξη του καναλιού προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ετσι, και προχτές, η ΕΥΔΑΠ, με ανακοίνωσή της, λίγο μετά τον πνιγμό του κοριτσιού, έσπευσε να εκφράσει τη θλίψη της για το περιστατικό, τονίζοντας συγχρόνως πως όλα έγιναν «σε σημείο του καναλιού, όπου υπάρχουν μέτρα ασφαλείας (περίφραξη, πινακίδες), με στόχο να εμποδίζεται η πρόσβαση του κοινού». Καταλήγοντας η ανακοίνωση, αναφέρει (σ.σ. για τα μάτια του κόσμου) πως «ξεκίνησε με εντολή της Διοίκησης διοικητική έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν ευθυνών και τον καταλογισμό τους».

Κανείς όμως από τους υπεύθυνους που «κινδυνεύει» η θέση τους μετά την έρευνα της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να εξηγήσει το γεγονός πως, όπως είδαμε και καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, ο αγωγός είναι ανοιχτός σε κατοικημένο σημείο εδώ και περίπου δύο χρόνια. Οπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως παρά την εμφάνιση της αστυνομίας στο σημείο, δε βοήθησαν το κοριτσάκι που πνιγόταν. Πάντως, για του λόγου το αληθές μπορεί κανείς να πει πως υπάρχουν «μέτρα προστασίας», αν έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πινακίδα που υπάρχει στο λεγόμενο υδραγωγείο της περιοχής. Από εκεί δηλαδή που έπεσε το άτυχο παιδί και που αναφέρει πως απαγορεύεται η πρόσβαση στους δρόμους του και πως ο παραβάτης έχει αποκλειστική ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί σε άλλους.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Τραβασάρος, της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου», δήλωσε στο «Ρ» ότι η κυβέρνηση υπερηφανεύεται για τα «μεγάλα έργα» της περιοχής, όπως το Ολυμπιακό Χωριό και την Αττική Οδό, αδιαφορώντας για τα μέτρα προστασίας των πολιτών. Για το επίμαχο περιστατικό και τον αγωγό, επισήμανε πως πρόκειται για ένα αφύλακτο έργο σε καίριο σημείο χωρίς ένα μέτρο ασφάλειας για τους πολίτες. Επίσης τόνισε πως ακόμα και σήμερα (σ.σ. χτες) μετά το ατύχημα δεν υπάρχει ούτε ένας φύλακας ή μία περίφραξη τόσο για τους πολίτες όσο και για το νερό που είναι απροστάτευτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ