Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι μηχανολόγοι ψηφίζουν Πανεπιστημονική

Εκλογές πραγματοποιούνται, την Κυριακή 11/5, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η), στα γραφεία του ΤΕΕ, Καραγιώργη Σερβίας 4, στο Σύνταγμα. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΠΚ) καλεί τα μέλη να συστρατευτούν, προκειμένου ο Σύλλογος να προσανατολιστεί σε αγώνες και διεκδικήσεις, συντονιζόμενος με το εργατικό κίνημα.

Η ΔΠΚ, με διακήρυξή της, τονίζει τη σημασία των εκλογών, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο, κατά την οποία κυβέρνηση και ΝΔ επιτίθενται συνολικά στα κεκτημένα δικαιώματα στην ασφάλιση, την παιδεία και την εργασία. Επίθεση - απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλεται από την ΟΝΕ. Το ΔΣ του ΠΣΔΜ-Η, κατά πλειοψηφία, παίζει ρόλο υποτακτικού στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να αδρανεί στα προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων.

Δεδομένου ότι η ΔΠΚ μέχρι τώρα είναι η μόνη δύναμη που αντιστέκεται με συνέχεια, διάρκεια και προοπτική, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής αγώνα των κλαδικών συλλόγων για το ασφαλιστικό, καταθέτοντας παράλληλα πλήθος αγωνιστικών προτάσεων για τα προβλήματα των εργαζομένων, υπογραμμίζει ότι η αποχή «ευνοεί τη διαιώνιση της κυριαρχίας των δυνάμεων που οδήγησαν τον ΠΣΔΜ-Η σ' αυτή την κατάσταση. Με την ψήφο τους τα μέλη αντιστέκονται στην υπάρχουσα κατάσταση και αρνούνται να υποταχθούν στη μοίρα που θέλουν να τους επιβάλουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ