Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περίεργος θάνατος σε Αστυνομικό Τμήμα

Εντονα ερωτηματικά προκαλεί η υπόθεση θανάτου πολίτη που προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα της Ν. Φιλαδέλφειας και πέθανε μέσα σε αυτό. Πρόκειται για τον Αριστείδη Νεοφώτιστο, 25 χρόνων. Οι γονείς του καταγγέλλουν δολοφονική ενέργεια από πλευράς αστυνομικών, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει πως πέθανε αφού «... περιήλθε σε έξαλλη κατάσταση - κρίση». Αξίζει να σημειωθεί ότι με δελτίο Τύπου η Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι ο άτυχος νέος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε σε αυτό νεκρός. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας και της νεκροτομής που θα κάνει η ιατροδικαστής Σ. Μαριανού.

Οπως μας είπε χτες ο δικηγόρος της οικογένειας Νεοφώτιστου, Δημήτρης Κατωπόδης, «οι γιατροί βεβαίωσαν πως στην αναγγελία του νοσοκομείου αναφέρεται ότι ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αγ. Ολγα" χωρίς αναπνοή και σφυγμό, ενώ το ηλεκτροκαρδιογράφημα έδειχνε ότι ήταν νεκρός». Επίσης μας τόνισε ότι «στις έντεκα το βράδυ ο Αριστείδης Νεοφώτιστος είχε μιλήσει τηλεφωνικά με την αδελφή του και της είπε ότι χρειάζεται δικηγόρο. Τι συνέβη λίγο αργότερα; Το πτώμα του είχε εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στη δεξιά πλευρά».

Κατά την Αστυνομία προχτές «στις 10.30 το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Φιλαδέλφειας οι Αριστείδης Νεοφώτιστος, 25 χρόνων και ο Χρήστος Μαυρογιώργος, 37 χρόνων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής των προσαχθέντων στο Αστυνομικό Τμήμα και περί ώρα 23.00 ο πρώτος, όλως αιφνιδίως και απρόκλητα, περιήλθε σε έξαλλη κατάσταση - κρίση, συνέπεια της οποίας ήταν επιβεβλημένη η άμεση διακομιδή του στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Προς εξοικονόμηση χρόνου, η μεταφορά αυτή πραγματοποιήθηκε με περιπολικό όχημα στο νοσοκομείο "Αγ. Ολγα", όπου επήλθε ο θάνατός του, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης των γιατρών. Ενεργείται προανάκριση. Παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ