Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Πολύνεκρο δυστύχημα

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.- Τουλάχιστον 33 επιβάτες γερμανικού τουριστικού λεωφορείου σκοτώθηκαν χτες από τη σύγκρουση του διώροφου λεωφορείου με διερχόμενο τρένο σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση κοντά στην πόλη Σιοφόκ, 100 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά της Βουδαπέστης. Οχτώ ακόμα άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Το δυστύχημα συνέβη στις 8.30 το πρωί (τοπική ώρα), όταν ο οδηγός του λεωφορείου παραβίασε την κόκκινη ένδειξη του φωτεινού σηματοδότη της διάβασης. Από τη σφοδρή σύγκρουση, το λεωφορείο κόπηκε στα δύο. Το ένα κομμάτι εκτινάχτηκε σε απόσταση πενήντα μέτρων, ενώ το δεύτερο έπιασε φωτιά, αφού πρώτα σύρθηκε από το τρένο για απόσταση περίπου 150 μέτρων. Από την τρομακτική σύγκρουση δημιουργήθηκε μια τεράστια άμορφη μάζα μετάλλου, ενώ οι αρχές δηλώνουν ότι πλέον είναι δύσκολη και η αναγνώριση των θυμάτων. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και ο οδηγός και ένας επιβάτης του τρένου.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το λεωφορείο μετέφερε Γερμανούς τουρίστες από ξενοδοχείο στο Σιοφόκ, που είναι παραθεριστική πόλη κοντά στη λίμνη Μπάλατον (μεγαλύτερη λίμνη της κεντρικής Ευρώπης). Τη λύπη του για ένα από τα «χειρότερα δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας», εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Πέτερ Μεντγκιέσι.

Πολλές σιδηροδρομικές διαβάσεις στην Ουγγαρία δε διαθέτουν προστατευτικές μπάρες, ενώ πέρυσι τον Ιούλιο ένα τουριστικό λεωφορείο ανατράπηκε κοντά στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 και να τραυματιστούν 32 Πολωνοί που μετέβαιναν στη Βοσνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ