Παρασκευή 9 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΗ
Αγωνιστική «απόβαση» στο νησί των Φαιάκων!

Πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο διοργανώνει η ΠΑΣΥ, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκου της Κέρκυρας. Ανοίγει νέος κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Από κινητοποίηση των αγροτών στην Κέρκυρα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από κινητοποίηση των αγροτών στην Κέρκυρα
Από την Κέρκυρα, την προσεχή Δευτέρα, ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδας θα στείλει μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι συνεχίζει, με συνέπεια κι αποφασιστικότητα, τον πολύχρονο αγώνα του για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκου, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), οι μικρομεσαίοι αγρότες ανοίγουν ένα νέο κύκλο αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματός τους, για να κρατήσουν τα χωράφια τους και το βιος τους, για να μείνουν στα χωριά τους.

Στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ αναμένεται να πάρουν μέρος γεωργοί, κτηνοτρόφοι και ψαράδες, που θα φτάσουν στην Κέρκυρα από πολλές αγροτικές περιοχές της χώρας, με μεταφορικά μέσα που ναυλώνουν Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, Συνεταιρισμοί και Δήμοι.

Θα είναι εκεί πολλοί Θεσσαλοί αγρότες για να μεταφέρουν το μαχητικό πνεύμα και την αγωνιστική εμπειρία που αποκόμισαν στη διάρκεια της πολύχρονης, σκληρής πάλης τους ενάντια σε όλους όσοι αρπάζουν το ψωμί και κλέβουν το δίκιο του ξωμάχου.

Θα είναι, επίσης, εκεί αγωνιστές του συνεπούς αγροτικού κινήματος από τη Μακεδονία, την Ηπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο. Και, βεβαίως, εκεί θα είναι ψαράδες και άλλοι αγρότες της Κέρκυρας και των άλλων κοντινών νησιών του Ιονίου.

Οι διεκδικήσεις του συλλαλητηρίου

Αγωνιζόμενοι αγρότες από όλη την Ελλάδα θα «εκστρατεύσουν» στην Κέρκυρα, όπου, αυτές τις μέρες, πραγματοποιείται η άτυπη Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για:

  • Να πουν ΟΧΙ στην αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που θα «φέρει» ακόμα πιο σκληρά αντιαγροτικά μέτρα.
  • Ν' απαιτήσουν την κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας, καθώς και αλλαγή του συστήματος τιμών και επιδοτήσεων, ώστε να διασφαλίσουν βιώσιμο εισόδημα.
  • Να ζητήσουν την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών - υγείας, παιδείας, πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού κ.ά. - των κατοίκων της υπαίθρου.
  • Να διεκδικήσουν αλλαγή των νόμων για τον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ, για να εξασφαλίσουν καλύτερες συντάξεις κι αποτελεσματική ασφάλιση των προϊόντων τους.
  • Να προβάλλουν το αίτημά τους για στήριξη από το κράτος της αγροτικής οικονομίας και την ανάδειξη του παραγωγικού συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί

Οπως τονίζουν στελέχη της ΠΑΣΥ, η κινητοποίηση της Κέρκυρας θα είναι η αφετηρία νέων αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επίλυση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων αγροτών και για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα. Δε θα είναι - υπογραμμίζουν - «μια τουφεκιά στον αέρα», όπως η «κινητοποίηση» που ανήγγειλαν ότι θα πραγματοποιήσουν, το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, οι συμβιβασμένοι ηγέτες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΑΔΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ, με στόχο να εμφανιστούν ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τους αγρότες και τα μεγάλα προβλήματά τους. Η «κινητοποίηση» των στυλοβατών της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ - συνεχίζουν - γίνεται για τον αποπροσανατολισμό του αγροτικού κόσμου, ώστε να μην αντιλαμβάνεται την ουσία των προβλημάτων του και να μην εντοπίζει τους πραγματικούς ενόχους του εγκλήματος που συντελείται σε βάρος του κι αποσκοπεί στην υπονόμευση της αποτελεσματικότητας της δράσης του συνεπούς, αγωνιστικού αγροτικού κινήματος.

Τέτοιες «κινητοποιήσεις» - καταλήγουν στις επισημάνσεις τους στελέχη της ΠΑΣΥ - όχι μόνο δεν προβληματίζουν και δε στενοχωρούν τον Γ. Δρυ και την ευρωπαϊκή «παρέα» του, αλλά τους «βολεύουν» κιόλας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ