Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Δε θα μετάσχει το ΚΚΕ

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον υπουργό των Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου

Τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ δε θα ορίσει εκπροσώπους του στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, εκθέτει σε επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Σχετικά με την επιστολή σας για τον ορισμό εκπροσώπων των κομμάτων στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Οπως είναι γνωστό, το Κόμμα μας κατά τη συζήτηση αναθεώρησης του Συντάγματος, είχε επισημάνει την ανάγκη αναβάθμισης της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για να μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Προτάσεις που σκόνταψαν στην άρνηση της κυβέρνησης. Αντί για αναβάθμιση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής, η κυβέρνηση προώθησε την ψήφιση του νόμου για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που θα λειτουργεί, έξω από τα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο από την εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ κρίσιμα θέματα της λειτουργίας της θα καθορίζονται με αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού των Εξωτερικών, και θα οδηγεί στην υποβάθμιση της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής μέσα από την "αλληλοεπικάλυψη".

Ολα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμησή μας, ότι με τη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής δεν επιδιώκεται η ουσιαστική αναβάθμιση της συζήτησης και η διαφάνεια μπροστά στον ελληνικό λαό, αλλά η κάλυψη των κυβερνητικών επιλογών με την επίφαση του "διαλόγου".

Για τους λόγους αυτούς, το ΚΚΕ δε θα πάρει μέρος στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και θα επιμείνει στην ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση στα πλαίσια της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ