Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύντομα στη Βουλή το επιχειρούμενο τηλεοπτικό φακέλωμα

Επίκαιρη Ερώτηση έχει καταθέσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης

Σύντομα αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Χουρμουζιάδης και στην οποία ζητούσε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος τηλεοπτικού φακελώματος στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο βουλευτής αναφερόταν πως έχουν προσδιοριστεί στη συμπρωτεύουσα «26 σημεία - πολλά από τα οποία αποτελούν χώρους συγκεντρώσεων, συλλαλητηρίων και γενικότερα χώρους αντίδρασης των πολιτών - όπου θα τοποθετηθούν τηλεοπτικές κάμερες». Επίσης είχε τονίσει πως η «εγκατάσταση αυτού του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης συνιστά μηχανισμό μαζικού τηλεοπτικού φακελώματος των πολιτών, το "προϊόν" του οποίου άνετα μπορεί να μεταβιβαστεί σε οποιαδήποτε "υπηρεσία" εντός και εκτός Ελλάδας "διά τα περαιτέρω"».

Στη συνέχεια, επισήμανε πως το σύστημα αυτό δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη Σύνοδο Κορυφής του ερχόμενου Ιούνη, αλλά με αυτό εκσυγχρονίζεται ο τηλεοπτικός «χαφιεδισμός» σε μόνιμη βάση. Παράλληλα, στην Επίκαιρη Ερώτηση γίνεται λόγος για επικίνδυνη επιλογή της κυβέρνησης, με τη συμπαράσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που «παραβιάζει συνταγματικές επιταγές και, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί βαρύτατο πλήγμα στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού μας».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι «οι ευθύνες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση με τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε πεδίο εφαρμογής, από τις μυστικές υπηρεσίες, πολιτικών ελέγχου της δράσης των φιλειρηνικών, των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, του εργατικού και λαϊκού κινήματος, είναι τεράστιες».

Ετσι, είχε ρωτήσει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να σταματήσει αμέσως τη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος τηλεοπτικού φακελώματος, που συνιστά ήδη τη μαζική λαϊκή κατακραυγή και προκαλεί αντιδράσεις του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας της Θεσσαλονίκης.

Λίγες μέρες μετά την κατάθεσή της στο κοινοβούλιο, είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ-Τώρα» που είχε ως σκοπό την οργάνωση της αντίδρασης του λαού, ώστε να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για το τηλεοπτικό φακέλωμα των διαδηλωτών. Εκεί, ο Αγάπιος Σαχίνης, επικεφαλής της παράταξης, είχε τονίσει πως δεν πρέπει να «αντικατασταθεί ο δίποδος χαφιές από τον ηλεκτρονικό» ενώ μαζί τους στην εναντίωση για το φακέλωμα των πολιτών είχαν ταχθεί ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β. Ελλάδας και ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 26 σημεία όπου αναμένεται να τοποθετηθούν οι κάμερες αυτές, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, είσοδος αεροδρομίου «Μακεδονία», πίστα αεροδρομίου «Μακεδονία», περιοχή «Πράσινα Φανάρια», Εθνική οδός Μηχανιώνας, κόμβος Θέρμης, πλατεία Συντριβανίου, γωνία Αγ. Δημητρίου με Εθνικής Αμύνης, γωνία Εγνατίας με Ιασωνίδου, γωνία Εγνατίας με 3ης Σεπτεμβρίου, άγαλμα Βενιζέλου, παραλία Λευκού Πύργου, Διαγώνιος, γωνία λεωφ. Στρατού με 3ης Σεπτεμβρίου, γωνία Αγ. Δημητρίου με Κατσιμίδη, νέος επιβατικός σταθμός ΚΤΕΛ, περιφερειακή με διασταύρωση Ασβεστοχωρίου, αερογέφυρες Σταυρούπολης, Πανοράματος και «Μάκρο», στρατόπεδο Νταλίπη, ξενοδοχείο ΧΑΓΙΑΤ, δύο στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, γωνία Ανθέων με Μ. Κάλλας και Κυβερνείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κανόνας» το φακέλωμα (2019-08-27 00:00:00.0)
Βάφτισε τα διόδια στην Εγνατία «μεγάλη τομή της δικαιοσύνης»! (2014-11-22 00:00:00.0)
Τιμούν το Μάη του '36 (2009-05-09 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τις 9 Μάη (2009-05-06 00:00:00.0)
ΧΑΦΙΕΔΟΣΥΣΤΗΜΑ σε φαρμακοβιομηχανία (2006-09-23 00:00:00.0)
Οχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα (2000-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ