Τετάρτη 21 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ» ΚΑΙ «ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ»

«ΣΦΑΛΜΑΤΑ»: «Η συρρίκνωση της κατανάλωσης εξαιτίας της λαϊκής δυσπραγίας, αλλά και τα επενδυτικά σφάλματα των επιχειρηματιών οδηγούν σε χρεοκοπία πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς η κερδοφορία τους μηδενίζεται, και τους εργαζόμενους σε αυτές στην ανεργία... Πάντως το ντόμινο των πτωχεύσεων και οι κοινωνικές παρενέργειες που προκαλεί ανησυχούν την κυβέρνηση, αν και οι τράπεζες υψώνουν κάποιο "ανάχωμα" με έκτακτες ρυθμίσεις μετατροπής βραχυπρόθεσμων δανείων σε μακροπρόθεσμα, προσπαθώντας έτσι να κρατήσουν ζωντανές βιομηχανικές και εμπορικές μονάδες» (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ: «Κύμα πτωχεύσεων σαρώνει τελευταίως την εγχώρια αγορά, πλήττοντας κυρίως εμπορικές αλυσίδες, οι οποίες πρώτες δέχονται τις συνέπειες των υφεσιακών συνθηκών και της αυτοσυγκράτησης των μισθών. Μετά την PALCO, τα σούπερ μάρκετ Αντωνόπουλοι και τα καταστήματα καλλυντικών ΥΒΟΝΝΗ STORES σε δεινή θέση έχουν περιέλθει ο Ομιλος Αυγερινοπούλου των ομώνυμων ΙΕΚ και των ινστιτούτων αισθητικής και η αλυσίδα εμπορίας ξηρών καρπών, καφέ και τσαγιού "MUSSES", ενώ διάχυτη είναι η εντύπωση στην τραπεζική αγορά πως "είμαστε ακόμη στην αρχή" και πως στο άμεσο μέλλον θα εμφανιστούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο χώρο του εμπορίου» (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΣΤΟΝ «ΥΠΝΟ»(;): «Το ντόμινο των πτωχεύσεων επιχειρήσεων που απειλεί την αγορά έπιασε στον ύπνο τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Μάλιστα, προσπαθώντας να κρύψουν τον αιφνιδιασμό τους, λένε τώρα ότι οι πρόσφατες πτωχεύσεις γνωστών επιχειρήσεων είναι συνήθη φαινόμενα σε μια οικονομία» (Από το βασικό θέμα των «ΝΕΩΝ»).

«ΤΡΙΓΜΟΙ»: «Στην αγορά, τώρα, αναπτύσσονται "ισχυροί τριγμοί" στο franchising, καθώς οικονομική δυσπραγία και ανταγωνισμός προκαλούν πτώση πωλήσεων, κλείσιμο δικαιοπάροχων εταιρειών και ρήξη στις σχέσεις με τους δικαιοδόχους. Το κατάστημα, πάντως, στην Πατησίων της αλυσίδας Υβόννη Stores πέρασε επίσημα υπό τον έλεγχο της Galerie de Beaute. Στον κλάδο των ξηρών καρπών, δικαιοδόχοι καταστηματάρχες της αλυσίδας Musses εγκαταλείπουν τη μητρική εταιρεία. Οσο για τον όμιλο ομορφιάς και διαιτολογίας Beauty & Diet, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι έχει προβλήματα, αλλά δικαιοδόχοι της αναζητούν άλλους τρόπους συνεργασίας» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ανάπηροι θέλουν λύσεις όχι «φιλανθρωπία» (2012-11-08 00:00:00.0)
Μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας (2010-07-06 00:00:00.0)
...πίσω από την ακρίβεια (2008-03-01 00:00:00.0)
Στον αέρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι (2003-05-22 00:00:00.0)
Εκλεισαν «Υβόννη Στορς» και «Αντωνόπουλος» (2003-05-17 00:00:00.0)
300 "λουκέτα" τον Απρίλη (1998-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ