Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΠΛΟΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ...

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ: «Με τη διαπλοκολογία στην "ημερήσια διάταξη" των δύο μεγαλύτερων κομμάτων θα πορευτεί η χώρα προς τις εκλογές. Ως φαίνεται, η μακρά προεκλογική περίοδος της σκληρής αντιπαράθεσης και των αλληλοκατηγοριών ΠαΣοΚ και Νέας Δημοκρατίας εγκαινιάστηκε με τις καταγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ (όταν είπε ότι η ΝΔ συμμαχεί με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα για να ανατρέψει την κυβέρνηση). Συνεχίστηκε χθες με τις βολές του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Πρωτόπαππα και με την ανταπόδοση των πυρών από πλευράς στελεχών της Ρηγίλλης» (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ».)

«ΠΙΣΤΩΣΗ» ΧΡΟΝΟΥ: «Με πολύτιμο πολιτικό χρόνο - και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ - κατάφερε να πιστωθεί ο κ. Σημίτης με την προχθεσινή, πολύ καλή εμφάνισή του στην κοινή συνεδρίαση της ΚΕ και της ΚΟ. Αυτό σημαίνει, υποστήριζαν χθες στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ότι πλέον, με λυμένα τα χέρια και χωρίς καμιά πίεση, θα αναλάβει πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν τη δημόσια εικόνα της κυβέρνησης και θα ανατρέψουν το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Και σημείωναν ότι "το ερώτημα τώρα είναι πώς θα διαχειριστεί τον πολύτιμο πολιτικό χρόνο που πήρε και από το κόμμα"» (Γ. Παπαχρήστου - «ΝΕΑ»).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: «Το βασικό μήνυμα που προκύπτει για την οικονομία από την εμπρηστική ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είναι ότι στους 11 μήνες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα μέτρο διαρθρωτικού χαρακτήρα. Η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Σημίτης κατά του επιχειρηματικού κόσμου, ότι συμμετέχει με τη Νέα Δημοκρατία σε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, δυσφημεί τις παραγωγικές τάξεις και ταυτόχρονα δυναμιτίζει τη δημοκρατικό διάλογο» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥ: «Από τη θέση, λοιπόν, του "φανατικού σημιτικού", ας μου επιτραπεί να κάνω τις ακόλουθες παρατηρήσεις: (...) Δύο λόγια μόνο για τις "συνωμοσίες" που ανακάλυψε ο κ. Σημίτης, γιατί δεν αξίζει περισσότερα. Η πολιτική κριτική και ο έλεγχος δεν είναι συνωμοσία. Συνωμότες δεν είναι εκείνοι που προσπαθούν να ελέγξουν τη διαφθορά και τη διαπλοκή, αλλά εκείνοι που τις έχουν κάνει έργο και σκοπό της ζωής τους. Και αυτοί είναι δίπλα του, τον στηρίζουν και ταυτόχρονα τον υπονομεύουν...» (Αντ. Καρκαγιάννης -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ