Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αγώνες του λαού δε δικάζονται

Αναβλήθηκε για σήμερα η δίκη των φιλειρηνιστών στην Κέρκυρα.

Σήμερα το πρωί γίνεται η δίκη των τεσσάρων αγωνιστών της ειρήνης στην Κέρκυρα, που αποτελεί πολιτική δίωξη με στόχο το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα. Σημειώνουμε πως η δίκη ήταν να γίνει χτες, όμως αναβλήθηκε για σήμερα.

Εργαζόμενοι και νεολαία, αγωνιστές της ειρήνης συγκεντρώθηκαν χτες από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους τέσσερις αγωνιστές απαιτώντας να σταματήσει η πολιτική, ουσιαστικά, δίωξη που υφίστανται.

Στους αγωνιστές της ειρήνης χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Κεντρωτής από την Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας, ενώ παραβρέθηκε και ο Θ. Παφίλης, ΓΓ της ΕΕΔΥΕ και εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Οπως είναι γνωστό, τα τέσσερα γνωστά στελέχη του φιλειρηνικού κινήματος Θ. Γουλής, Χ. Χαραλάμπους, Β. Αρμενιάκος και Γ. Τρεπεκλής παραπέμπονται σε δίκη με κατηγορίες που κατασκεύασε η Ασφάλεια επειδή συμμετείχαν σε αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο το 1999 ενάντια στο βρώμικο πόλεμο των Αμερικανο-Ευρωπαίων ΝΑΤΟικών κατά του Γιουγκοσλαβικού λαού. Το συλλαλητήριο είχε γίνει στο διεθνές πολιτικό αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Το είχε παραχωρήσει η κυβέρνηση κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και του Συντάγματος στο ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ